Χρ. Στάικος: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει συνέχεια - Μένω στο κόμμα και πιστεύω στη σύνθεση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χρ. Στάικος: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει συνέχεια - Μένω στο κόμμα και πιστεύω στη σύνθεση

Νοέμβριος 24, 2023 - 12:50

Ο Χρήστος Στάικος, υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις τελευταίες εκλογές, μίλησε μαζί μας για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα οι οποίες, για τον ίδιο, ήταν απευκταίες καθώς, όπως επισημαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει ιστορία και ένα σπουδαίο έργο το οποίο πρέπει τα στελέχη και τα μέλη του να υπερασπιστούν. Όπως μας είπε, ο ίδιος ήλπιζε -και πίστευε- ότι οι σύντροφοί του δεν θα αποχωρούσαν και δεν θα προκαλούσαν διάσπαση στο κόμμα.

Ο κ. Στάικος δήλωσε ότι, εφόσον η υπογραφή του δεν βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες κάτω από το πλήθος κειμένων των ανθρώπων που αποφάσισαν να τραβήξουν την κόκκινη γραμμή, παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και στην Κεντρική Επιτροπή και παρακολουθεί όλες τις διεργασίες.

Συνεπής στις αρχές του και στην ιδεολογία του, παραμένει στο κόμμα, με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και ότι οι σύντροφοί του βλέπουν τη μεγάλη εικόνα της προσπάθειας όλα αυτά τα χρόνια -οι περισσότεροι, εξάλλου, το κάνουν.

Υπερασπίζεται και στηρίζει, όπως μας είπε, τη σπουδαία παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ένα κόμμα που ήταν πάντοτε ανοικτό στην κοινωνία, που είχε πάντοτε πολυφωνία, που ποτέ δεν φοβήθηκε τις ζυμώσεις και τις διαφορετικές φωνές εντός του.

Ο ίδιος, εντάχθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού το 1999, πέρασε στο κόμμα το 2008 όταν Γραμματέας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και το 2010, όταν αποχώρησε η ανανεωτική πτέρυγα, με την την οποία ήταν εκλεγμένος, παρέμεινε στο κόμμα. Το 2015, δεν ετέθη καν θέμα να φύγει. Για την περίοδο 2015 - 2019 δηλώνει περήφανος για το έργο που έγινε στην Παιδεία, στην Υγεία, στην εργασία, στην εξωτερική πολιτική και το υπερασπίζεται, όπως και τους ανθρώπους που δούλεψαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Ο κ. Στάικος δεν θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει ότι η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη για το κόμμα του, αλλά και για τον χώρο της Αριστεράς γενικότερα στη χώρα μας και εκφράζει την αγωνία του τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ όσο και για τον χώρο συνολικά. Δεν τον χαροποιεί σε καμία περίπτωση η αποχώρηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, με τα οποία είχε κοινή πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, η διαρκής ανανέωση είναι δομικό υλικό της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι ένα κόμμα εν κινήσει.

Ο κ. Στάικος επισημαίνει, ακόμα, ότι αν και βίαια, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρίσκεται σε μια φάση ωρίμανσης. Πιστεύει στη σύνθεση και δηλώνει ότι θέλει να είναι ένας από αυτούς που θα συνθέσουν στο κόμμα.

Μέχρι χθες, πίστευα ότι οι σύντροφοί μας θα έμεναν. Θα μπορούσαν να μείνουν. Η εποχή που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι εποχή τομής. Αλλά όχι ασυνέχειας. Το κόμμα έχει συνέχεια.

Γαλανιάδη Εύα