Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας το σουβλάκι - Θα φτάσει στα 4 ευρώ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας το σουβλάκι - Θα φτάσει στα 4 ευρώ

Νοέμβριος 27, 2023 - 11:50

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει τα νοικοκυριά ιδιαίτερα σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια -όχι, βεβαίως, ότι είχαμε γεμάτες τσέπες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν πληρώναμε χρυσάφι το λάδι, τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα και τα απαραίτητα σε κάθε σπίτι είδη.

Οι αυξήσεις στα τρόφιμα έχουν οδηγήσει σε «ράλι» και τις αυξήσεις στην εστίαση. Ακόμα και το σουβλάκι, που προ κρίσης βρισκόταν στα επίπεδα των 2,20 - 2,50 ευρώ το τεμάχιο, έχει «σκαρφαλώσει» στα 3,50 ευρώ και οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα φθάσει στα 4 ευρώ το τεμάχιο.

Στην Πάτρα οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα φαίνεται να φουντώνουν, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να κρύψουν τον έντονο προβληματισμό τους για την ακρίβεια.

Όπως επισημαίνουν ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στην Πάτρα, είτε θα υποστούμε γενικευμένη αύξηση της τιμής του πιτόγυρου, ώστε αυτή να φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμη και στα 4 ευρώ είτε θα δούμε αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από τους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε το πιτόγυρο να χρεώνεται ανάλογα με το περιεχόμενό του.

Διότι το κόστος για τις πατάτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι που περιέχει το σουβλάκι δεν είναι πλέον καθόλου αμελητέο.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές.