Μια πρωτότυπη σχολική βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια πρωτότυπη σχολική βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου (βίντεο)

Νοέμβριος 27, 2023 - 14:39

Μια πρωτότυπη σχολική βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε χθες στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου. Ένα παλιό σχολικό που άλλοτε οδηγούσε τους μαθητές στη γνώση αναλαμβάνοντας  τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο, πλέον συνεχίζει να προάγει τη γνώση κουβαλώντας  βιβλία λογοτεχνικά και επιτραπέζια παιχνίδια και προσφέροντας μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης για τους μαθητές μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης: https://youtu.be/VR_b6lYeD7U

 Η τελετή των εγκαινίων περιελάμβανε:

Η Α’ τάξη είχε ως αποστολή να βάλει σειρά μπερδεμένες σελίδες παραμυθιού και να διηγηθεί έπειτα  το παραμύθι.

Η Β’ τάξη χωρίστηκε σε ομάδες και έφτιαξε αφίσες για το βιβλίο της γνώσης, της φαντασίας, του γέλιου, της χαράς, της φύσης…

Η Γ΄τάξη τραγούδησε τραγούδια για το βιβλίο και μαζί με τη Β’ τάξη συνέβαλε στη δημιουργία αφίσας.

Η Δ’ τάξη δημιούργησε τις προσκλήσεις των εγκαινίων και έδωσε τη δική της συνέντευξη σχετικά με τις εντυπώσεις της για τη βιβλιοθήκη.

Η Ε΄ τάξη ανέλαβε το ρόλο της γραμματειακής υποστήριξης κι έτσι όλοι οι μαθητές έχουν τη δική τους κάρτα μέλους για τη νέα βιβλιοθήκη στην οποία έπειτα περιηγηθήκαν.

Η Στ΄τάξη ανέλαβε την ανάγνωση αποσπασμάτων από αγαπημένα βιβλία, συμμετείχε σε αγώνα βιβλιοσκυταλοδρομίας και τέλος διάβασαν βιβλία στους μαθητές της  Α’ τάξης. Η κορδέλα κόπηκε από τον μαθητή μας Θοδωρή Φλεβάρη.

Έτσι, η μέρα αυτή εκτός από μια μεγάλη γιορτή για τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης, αποτέλεσε και αφορμή για να γιορτάσουμε το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία. Στη δράση αυτή συνέβαλαν και οι εκδόσεις «Μίνωας» στέλνοντας βιβλία για τους μαθητές μας, τα οποία διάβασαν οι μαθητές της ΣΤ’ στα παιδιά της Α΄δημοτικού. Ταυτόχρονα, δώσαμε το μήνυμα της σημασίας της ανακύκλωσης και της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων, ακόμη και ενός ολόκληρου σχολικού!

www.maltezou.com

 

σχολική βιβλιοθήκη SD 480p