Τριάντα νέες υπηρεσίες μόνο τον Οκτώβριο από το gov.gr

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τριάντα νέες υπηρεσίες μόνο τον Οκτώβριο από το gov.gr

Νοέμβριος 29, 2023 - 15:50

Μόνο το μήνα Οκτώβριο  στο στο gov.gr, προστέθηκαν 30 νέες υπηρεσίες. Πρακτικά αν το καλοσκεφτεί κανείς αυτό μεταφράζεται σε μια νέα υπηρεσία για κάθε μέρα του Οκτώβρη.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζοντας τον πολιτοκεντρικό σχεδιασμό των υπηρεσιών, ο οποίος με μεγάλη επιτυχία έχει ήδη υιοθετηθεί από την προηγούμενη τετραετία, αποδίδοντας καρπούς και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών,  συνεχίζει δυναμικά. Οι νέες υπηρεσίες που προστέθηκαν αφορούν σε 15 διαφορετικά Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου.

Ανάμεσα σε αυτές μπορεί κάποιος να βρει: τις  αιτήσεις επιδοτήσεων προσωρινής στέγασης και αποζημίωσης επιχειρήσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, το  voucher για την μετατροπή κτιρίων σε “έξυπνα” από το πρόγραμμα Smart Readiness, τις έξι διαφορετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπως η ένσταση για πράξη βεβαίωσης παράβασης και πολλές ακόμα.

Αυτή τη στιγμή το gοv.gr παρέχει ήδη 1.602 ψηφιακές υπηρεσίες. Πώς μεταφράζεται αυτό; Σε  8.301.530 διακριτούς πολίτες, οι οποίοι έχουν εκδώσει ένα τουλάχιστον έγγραφο  ή έχουν υποβάλει μία ηλεκτρονική δήλωση μέσω του gov.gr από την έναρξή του μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023.

Ή αν θελήσουμε να το μεταφράσουμε σε επισκέψεις σε : Πρόκειται πρακτικά για 259.145.465  διακριτές επισκέψεις  πολιτών στο gov.gr, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση ενός τουλάχιστον εγγράφου ή την υποβολή μιας ηλεκτρονικής δήλωσης.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάζεται ήδη παράλληλα με την ταχύτερη ενσωμάτωση των διαδικασιών στο gov.gr και για την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Δημόσιο. Τις επόμενες ημέρες με την είσοδό μας στο gov.gr θα μπορούμε να συνομιλήσουμε γραπτά ή φωνητικά με τον ψηφιακό βοηθό, ο οποίος θα μας βοηθά να εντοπίσουμε εύκολα και γρήγορα αυτό ακριβώς που ψάχνουμε ανάμεσα στις 1600 και πλέον διαδικασίες του gov.gr και στις 3000 διαδικασίες του ΜΙΤΟΣ.