Με αίτηση στην τράπεζα οι προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με αίτηση στην τράπεζα οι προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Νοέμβριος 30, 2023 - 17:00

Μία συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ μέσα στο 2024 για να παραλάβουν την προπληρωμένη κάρτα τους για τις συναλλαγές αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών που οι τελευταίοι πραγματοποιούν με τη χρήση της.

Μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνεται η εν λόγω ρύθμιση θα εκδοθεί υπουργική απόφαση όπου θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η διαδικασία θα ορίζει ότι κάθε δικαιούχους επιδόματος που εντάσσεται στην προπληρωμένη κάρτα θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην τράπεζα που έχει το λογαριασμό για την έκδοση προπληρωμένης κάρτας χωρίς κανένα κόστος.

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης θα κρατήσει κάποιους μήνες προκειμένου να προλάβουν όλοι οι δικαιούχοι και θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Από εκεί και πέρα το σύνολο των παροχών θα καταβάλλονται μέσω της προπληρωμένης κάρτας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον το 50% του ποσού της ενίσχυσης ή του επιδόματος σε ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές, ενώ για το υπόλοιπο ποσό παρέχεται η δυνατότητα ανάληψης μετρητών.