Μάχη για την ζωή του δίνει 31χρονος Αστυνομικός έπειτα από επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μάχη για την ζωή του δίνει 31χρονος Αστυνομικός έπειτα από επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Δεκέμβριος 08, 2023 - 09:20

φωτογραφία Eurokinissi

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο βόλεϊ το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το League Cup του βόλεϊ στιγματίστηκε από σοβαρότατα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά.

Αμέσως μετά επικράτησε πανικός με τον 31χρονο Αστυνομικό να μεταφέρεται έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε με ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό με αιμορραγία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή και πλέον να νοσηλεύεται στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Αστυνομία περικύκλωσε το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» αφήνοντας μόνο γυναίκες και παιδιά να φύγουν και στην συνέχεια προχώρησε σε 424 προσαγωγές έξω από το γήπεδο οδηγώντας όλους τους συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ έχοντας ξεκινήσει τις έρευνες για να εντοπιστεί ο δράστης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο Αστυνομικό:

"Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση".

φωτογραφία Eurokinissi