ΚΚΕ: Κατοικία - δικαίωμα για το λαό και τη νεολαία κι όχι πανάκριβο «πράσινο» εμπόρευμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΚΚΕ: Κατοικία - δικαίωμα για το λαό και τη νεολαία κι όχι πανάκριβο «πράσινο» εμπόρευμα

Δεκέμβριος 14, 2023 - 15:30

Στη συζήτηση για «τους νέους που αντιμετωπίζουν στεγαστική κρίση και την κρίση κόστους ζωής» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«ΕΕ και κυβερνήσεις είναι ένοχες: Πανάκριβη λαϊκή κατοικία, απλησίαστα ενοίκια, εκτίναξη ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, πλειστηριασμοί λαϊκών νοικοκυριών. Τα νέα ζευγάρια που ξεμένουν από τις 15 του μήνα, αδυνατούν να ανοίξουν πόσο μάλλον να αποκτήσουν δικό τους σπίτι, μένοντας με τους γονείς τους. Τεράστια είναι και τα προβλήματα στη φοιτητική στέγη.

Τα κυβερνητικά "προγράμματα στέγασης" φορτώνουν τα νέα ζευγάρια με χρέη, αυξάνοντας τις τιμές κατοικίας, εξασφαλίζουν κέρδη και πελατεία στις τράπεζες και τους κατασκευαστικούς ομίλους. Οι δε ευρωενωσιακές "πράσινες και ψηφιακές" πανάκριβες προδιαγραφές κάνουν ακόμα πιο απρόσιτο όνειρο τη λαϊκή κατοικία για τους νέους. Αυτή τη στρατηγική της ΕΕ στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα όπως και οι προηγούμενες.

Απαιτούμε: Πραγματικές αυξήσεις μισθών, κατάργηση έμμεσων και ειδικών φόρων, φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.

Ενάντια στην "πράσινη" αντιλαϊκή στρατηγική στην κατοικία εμπόρευμα, ο λαός με τη δική του εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στα νέα ζευγάρια, στο λαό συνολικά, για κατοικία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τα τεχνολογικά επιτεύγματα».

14/12/2023                                    

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ