Ομάδα ΔΙΑΣ ζητά για το Άργος ο Γ. Ανδριανός

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομάδα ΔΙΑΣ ζητά για το Άργος ο Γ. Ανδριανός

Μάρτιος 27, 2012 - 13:21

Κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη
Το περιεχόμενο της ερώτησης:«Επανέρχομαι στην ανάδειξη της πιεστικής ανάγκης σύστασης ομάδας ΔΙΑΣ στο Άργος, μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και, κυρίως, τη διαρκή αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην πόλη του Άργους.

Η σύσταση και λειτουργία ομάδας ΔΙΑΣ στο Άργος θα συνέβαλλε σημαντικά στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, ιδιαίτερα καθώς η Α.Δ. Αργολίδας αντιμετωπίζει σήμερα οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης και ελλιπούς παροχής υλικοτεχνικής υποδομής στο προσωπικό της, το οποίο καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ένα πρόσθετο, σημαντικό επιχείρημα υπέρ της άμεσης σύστασης και λειτουργία ομάδας ΔΙΑΣ στο Άργος είναι και η δαιδαλώδης ρυμοτομία της πόλης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στην από 6/4/2011 απάντηση του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή στην προηγούμενη σχετική Ερώτησή μου, αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Σας πληροφορούμε ότι το ζήτημα της σύστασης και λειτουργίας Ομάδων ΔΙΑΣ και σε άλλες πόλεις της επικράτειας ευρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, χωρίς όμως να έχει ληφθεί σχετική οριστική απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η σύσταση όμοιας ομάδας στην πόλη του Άργους, στελεχωμένης από προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο και εφοδιασμένο με τα απαραίτητα μέσα και οπλισμό για τη διασφάλιση της αυτοπροστασίας του προσωπικού και την αποτελεσματική εκπλήρωση της ειδικής αυτής αποστολής του, προς καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την σύσταση και λειτουργία ομάδας ΔΙΑΣ στο Άργος».