Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα κινήτρων - ανταμοιβής των Δημοσίων Υπαλλήλων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα κινήτρων - ανταμοιβής των Δημοσίων Υπαλλήλων

Δεκέμβριος 20, 2023 - 19:30

Συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκαν οι προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων που θα ισχύσει από το 2024.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Νίκη Κεραμέως, εισηγήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο τον καθορισμό των υπηρεσιών και των ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων κατ’ εφαρμογή του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2024.

Το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής για τους δημόσιους υπαλλήλους θα κινηθεί σε τρεις άξονες, ενώ το μπόνους παραγωγικότητας αφορά:

α)Υπάλληλους που υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής (ΕΣΚυΠ), όπου εντάσσονται τα Ετήσια Σχέδια Δράσης (ΕΣΔ) των Υπουργείων (άρθρο 23 του ν. 4940/2022),

β)Υπάλληλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (άρθρο 24 του ν. 4940/2022),

γ)Υπάλληλους που εργάζονται για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων (άρθρο 25 του ν. 4940/2022).

Επιπλέον, οι δύο υπουργοί εισηγήθηκαν την ανταμοιβή των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την επίτευξη των στόχων του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής στο οποίο εντάσσονται τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων για το έτος 2023.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στόχος είναι, εντός του 2024, η εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής να διευρυνθεί, στο μέτρο του δυνατού, ευρύτερα στο Δημόσιο και να εφαρμόζεται πάντοτε με τον αντικειμενικότερο τρόπο.