Άστρος: Καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά στον Άγιο Ανδρέα (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άστρος: Καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά στον Άγιο Ανδρέα (φωτο)

Δεκέμβριος 21, 2023 - 16:10

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ψαράδες ενός αλιευτικού όταν έπιασαν στα δίχτυα τους καρχαρία μήκους 2,5 μέτρων.

Οι ψαράδες είχαν απλώσει τα δίχτυα τους ανοιχτά του Αγία Ανδρέα προς το Παράλιο Άστρος και ένας καρχαρίας «αλεπόσκυλο» έκανε την εμφάνιση του γεγονός σπάνιο και πολύ ιδιαίτερο όπως είναι φυσιολογικό.

Ο καρχαρίας αυτός ανήκει στο γένος Αλωπίας (Alopias) που περιλαμβάνει καρχαρίες που είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές ή καρχαρίες -αλεπού.

Όπως μας ανέφεραν πρόκειται για ένα επικίνδυνο είδος καρχαρία και έχει και πολύ κοφτερά δόντια. Ο συγκεκριμένος ήταν μικρός κοντά στα 2,5 μέτρα και μπορεί να φτάσει και τα 6 μέτρα!!

Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα, είναι το μεγάλο ουραίο του πτερύγιο που μοιάζει με ουρά αλεπούς. Το χρώμα στη ράχη του είναι γκρι – μπλε και συνήθως δεν θέλει να καταδύεται σε βάθη μεγαλύτερα από 500 μέτρα.

Η εύρεση αυτού του καρχαρία καθιστά επικίνδυνη την ζωή αυτών που κάνουν θαλάσσια σπορ στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όπως δηλώνουν έχουν ξανά δει και άλλα είδη επικίνδυνων ψαριών, κάνοντας θαλάσσια σπορ στα ανοιχτά του κόλπου αλλά αυτό δεν τους τρομάζει και δεν θα σταματήσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε περισσότερο.   https://www.arcadiaportal.gr/news/karharias-piastike-sta-dihtya-enos-psa...