Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Δεκέμβριος 22, 2023 - 09:50

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα φετινά Χριστούγεννα.

Όπως σημείωσε και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. «Ανεβαίνει μια αρκετά θερμή αέρια μάζα και η θερμοκρασία θα προσεγγίζει κοντά στους 18 με 20, ίσως τη Δευτέρα των Χριστουγέννων 20 με 22 βαθμούς τα πιο ανατολικά και νότια γεωγραφικά θαλάσσια διαμερίσματα».

Σύμφωνα δε με τον Σάκη Αρναούτογλου, «γενικά όταν έχουμε νοτιά ο καιρός γενικά είναι παρά πολύ μαλακός. Σε καμία περίπτωση χριστουγεννιάτικος ή εναρμονισμένος με τις γιορτινές ημέρες».

Η θερμοκρασία την ημέρα των Χριστουγέννων θα κυμανθεί στους 12-16 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και 19-20 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν δυτικοί, βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ.

Την Τρίτη θα υπάρχουν σύννεφα στη δυτική Ελλάδα, τα οποία όσο περνάει η ώρα θα πυκνώνουν. Κάποια σύννεφα θα πυκνώνουν κατά τόπους και στη δυτική Ελλάδα, αλλά θα φέρουν κάποιες μπόρες.