Ιατρικό εξοπλισμό παρέδωσε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ιατρικό εξοπλισμό παρέδωσε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Δεκέμβριος 25, 2023 - 10:20

Ενα ακόμα ιατρικό μηχάνημα παραδόθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παρέδωσε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έναν υπερηχοτομογράφο που θα εξοπλίσει την Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού περί τις 30.000 ευρώ, υπογράφηκε στις αρχές του μήνα από τον περιφερειάρχη, ο οποίος -στη συνάντησή του με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά, εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου- τόνισε ότι η συνολική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας προς τις δημόσιες δομές υγείας στις 5 Π.Ε. ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Π. Νίκας εξήρε το έργο που επιτελείται -“μέσα σε δύσκολες συνθήκες”, όπως είπε- από το σύνολο του προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι η περιφερειακή Αρχή από την πλευρά της, τα τελευταία 4 χρόνια, επιδίωξε να ενισχύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα με τον πλέον σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, “είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιούμε τα χρήματα του λαού πρωτίστως προς αυτή την κατεύθυνση, της ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας” τόνισε ο περιφερειάρχης.

“Χωρίς δημόσια διοίκηση, χωρίς δημόσια υγεία, χωρίς ένα κράτος αποδοτικό και σοβαρό που θα ελέγχει αποτελεσματικά και θα κατευθύνει τον ιδιωτικό τομέα, η κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά” παρατήρησε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δηλώνοντας ότι αποτελεί χρέος η στήριξη του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας και όλων όσοι υπηρετούν σε αυτό “και αγωνίζονται για το καλό των φτωχών ανθρώπων”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε θερμές ευχές προς το σύνολο των ανθρώπων που υπηρετούν τον τομέα της δημόσιας υγείας, από οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του προς το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, επισημαίνοντας ότι στην διάρκεια αυτής της τετραετίας το συνέδραμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό.