ΒΙΠΕ Τρίπολης: Ομόφωνα αντίθετο το ΠεΣυ Πελοποννήσου στην κατασκευή μονάδας βιοαερίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΒΙΠΕ Τρίπολης: Ομόφωνα αντίθετο το ΠεΣυ Πελοποννήσου στην κατασκευή μονάδας βιοαερίου

Δεκέμβριος 28, 2023 - 16:20

Εκτός ημερήσιας διάταξης ετέθη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το ζήτημα της κατασκευής μονάδας βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης από τον επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρο Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης κατά την εισήγηση του θέματος, επεσήμανε ότι ο ΣΕΒΙΠΕΤ είναι αντίθετος με αυτόν τον σχεδιασμό, και ενημέρωσε το Σώμα ότι υπάρχει ψήφισμα, το οποίο ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΒΙΠΕΤ έχει ζητήσει να υιοθετηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Τατούλης είπε ότι είναι μείζον πρόβλημα το συγκεκριμένο θέμα, και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι έχει ενημερωθεί από τον κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο σχετικά με το ζήτημα. «Η ΒΙΠΕ Τρίπολης είναι ο βραχίονας για την ανάπτυξη της πόλης», είπε ο κ. Νίκας, και επεσήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Όπως είπε, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τα τρόφιμα, και μια μονάδα βιοαερίου θα δημιουργήσει προβλήματα. Ακόμα, αναφέρθηκε στη ΒΙΠΕ Μεγαλόπολης, και επεσήμανε ότι πρέπει και εκεί η Πολιτεία να μεριμνήσει.

Ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος έθεσε ένα ακόμα ζήτημα. Λαμβάνοντας τον λόγο επί του θέματος, είπε ότι η ΒΙΠΕ Τρίπολης είναι η μόνη που βρίσκεται μόλις 2.5 χλμ. από την πόλη, ενώ άλλες ΒΙΠΕ απέχουν ως και 20 χλμ. από κατοικημένες περιοχές, επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μια μονάδα βιοαερίου θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους της πόλης αλλά και των πέριξ της ΒΙΠΕ Τρίπολης χωριών.

Ακόμα, ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες που κατασκευάζουν ήδη μονάδες στη ΒΙΠΕ Τρίπολης «απειλούν ότι θα αποχωρήσουν» σε περίπτωση εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου, «με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας».

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο ΣΕΒΙΠΕΤ εγκρίθηκε ομόφωνα.