«Φωτοβολταϊκά στις Επιχειρήσεις»: Ανοίγει το πρόγραμμα με επιδοτήσεις έως 15 εκατ. ευρώ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Φωτοβολταϊκά στις Επιχειρήσεις»: Ανοίγει το πρόγραμμα με επιδοτήσεις έως 15 εκατ. ευρώ

Δεκέμβριος 29, 2023 - 17:20

Κλείδωσαν οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στις Επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ και θα προβλέπει την ενίσχυση των επιχειρήσεων για να εγκαταστήσουν είτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είτε σε συνδυασμό με την τοποθέτηση και μπαταρίας για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αποσκοπεί στην επιδότηση περίπου 3.000 επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις που θα βάλουν φωτοβολταϊκά θα χρησιμοποιούν την παραγώμενη ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των δικών τους ενεργειακών αναγκών (αυτοκατανάλωση).

Ο προϋπολογισμός των 160 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (60 εκατ. ευρώ), σε μικρομεσαίες (60 εκατ. ευρώ) και σε μεγάλες (40 εκατ. ευρώ).

Η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις θα δίνεται μέσω λογαριασμό escrow και προβλέπεται να είναι τμηματική. Θα δίνεται προκαταβολή στην επιχείρηση με την αποδοχή της Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης για το φωτοβολταικό προς τον αρμόδιο Διαχειριστή.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης για αυτοκατανάλωση χωρίς τη δυνατότητα έγχυσης της ενέργειας στο Δίκτυο ή το Σύστημα.

ot.gr