Πρόεδρος του ΠεΣυ ο Μ. Σκαντζός - Τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόεδρος του ΠεΣυ ο Μ. Σκαντζός - Τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής

Ιανουάριος 02, 2024 - 17:20

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, προκειμένου να αναδειχθούν το νέο Προεδρείο, η θητεία του οποίου λήγει στις 30 Ιουνίου 2026, αλλά και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής.

Ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στην έναρξη της συνεδρίασης, ευχήθηκε καλή χρονιά, λέγοντας ότι με πνεύμα συνεργασίας θα επιτύχουν το καλύτερο για την Πελοπόννησο. Ο κ. Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για αντισυνταγματικές παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα που δεν πρέπει να επιτραπούν ξανά, ενώ  κ. Μάκαρης είπε ότι η αντιπολίτευση θα αγωνιστεί για να αξιοποιηθούν οι ανεξάντλητες δυνατότητες της Πελοποννήσου. Ο κ. Κουτσούλης, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη, θύμισε ότι είναι περιφερειάρχη όλων των Πελοποννησίων και ο κ. Κουτουμάνος υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αφορούν τα λαϊκά στρώματα.

Κατ' αρχάς, ο προεδρεύων, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, εξήγησε τη διαδικασία. Ακολούθως, ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός πρότεινε τον περιφερειακό σύμβουλο Αρκαδίας ως πρόεδρο του ΠεΣυ Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο με εμπειρία» και «ικανό να συνθέτει». Η πρόταση του περιφερειάρχη έγινε δεκτή με 32 ψήφους «υπέρ», ενώ η παράταξη Τατούλη ψήφισε «παρών».

Η κυρία Μαργαρίτα Σπυριδάκου εξελέγη αντιπρόεδρος, από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», και γραμματέας ο κ. Γιάννης Σιάτος, από την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη.

Ο κ. Σκαντζός ευχαρίστησε τον κ. Πτωχό για την εμπιστοσύνη του και και υπογράμμισε ότι θα ακούγονται όλες οι διαφορετικές απόψεις στο ΠεΣυ Πελοποννήσου. Η κυρία Σπυριδάκου, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξής της και δήλωσε ότι θα συμβάλλει στη σωστή θεσμική λειτουργία. Ο κ. Σιάτος ευχαρίστησε τον κ. Μάκαρη και ευχήθηκε να έχουν μια καλή θητεία.

Ακολούθως, προεδρεύοντος του κ. Σκαντζού, εξελέγησαν τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής. Από πλειοψηφία, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Βερούτης, Μανδρώνης, Μαντζούνης, Μουρίκης και Τσουκαλάς, και αναπληρωματικά οι Γανώσης, Σαρδέλης, Ζαχαριάς, Σχοινοχωρίτης και Τζινιέρης. Από την παράταξη Τατούλη εξελέγησαν στην Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη οι Νικολάκου, Οικονόμου και Παπαγγελόπουλος, και αναπληρωματικοί οι Πετρίτσης, Λυμπέρης και Μερμίγκης.