Τρίπολη - Καλαμάτα σημειώσατε «X» στα κρούσματα κορωνοϊού - Τι γίνεται με τις ιώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τρίπολη - Καλαμάτα σημειώσατε «X» στα κρούσματα κορωνοϊού - Τι γίνεται με τις ιώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Ιανουάριος 08, 2024 - 15:20

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να έχουν πλέον αυξηθεί, πολλοί ειδικοί δηλώνουν ανήσυχοι, ιδιαίτερα λόγω της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου προκειμένου να εμπεδωθούν τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στο σχολείο, αλλά και να ενημερώσει τους γονείς σχετικά με το θέμα των απουσιών των μαθητών, σε περίπτωση που μείνουν στο σπίτι λόγω ίωσης.

Ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιατρός δημόσιας υγείας και κοινωνικής ιατρικής, επίκουρος καθηγητής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου για τα Τροπικά Νοσήματα κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος μίλησε για την εικόνα που υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως αρχικά δήλωσε, ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του είναι εδώ, όπως επίσης και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, ο συγκυτιακός και η γρίπη.

Έχουμε 44% αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιφέρεια σε σχέση με τα νούμερα που είχαν καταγραφεί ακριβώς ένα μήνα πριν

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι σήμερα είναι 99, ενώ άξιο λόγου είναι ότι στο Νοσοκομείο της Τρίπολης και στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται ισάριθμοι ασθενείς με κορωνοϊό. Με δεδομένο ότι η Καλαμάτα έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από την Τρίπολη, αντιλαμβανόμαστε ότι στην πόλη μας οι νοσηλείες προυσιάζουν αξιοσημείωτη άνοδο.

Σε σχέση με το 2022 έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η γρίπη είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και 3 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Οι νοσηλευόμενοι στα Γενικά Νοσοκομεία της περιφέρειας σήμερα 8 Ιανουαρίου

Άργους 6

Ναυπλίου 9

Τρίπολης 29

Κορίνθου 15

Σπάρτης 11

Καλαμάτα 29

Σύνολο 99

Ο κ. Διαμαντόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει μείωση στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να εμβολιαστούν όσοι επιθυμούν, κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και βοηθάει πάρα πολύ. Έχουμε πολύ μικρή εμβολιαστική κάλυψη και σε αυτό ίσως οφείλεται και η μειωμένη εκστρατεία ενημέρωσης.

Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι ήταν πολύ εύστοχη η καμπάνια του ΕΟΔΥ για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Εκδόθηκε μία εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας για τον κορωνοϊό, αλλά υπήρξε ένα κενό για τους μαθητές που νοσούν από γρίπη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων και τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ο κ. Διαμαντόπουλος έδωσε τα στοιχεία που έχει στην υπηρεσία του.

Επάρκεια στα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού υπάρχει στην περιφέρεια, πρόβλημα στα αντιικά δεν υπάρχει, αλλά ίσως υπάρχουν μικρά ζητήματα στη διακίνηση.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι μείζονος σημασίας είναι να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί το δεύτερο κύμα είναι κοντά. Η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες κατά του κορωνοϊού και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας που είναι, πλέον, πολύ γνωστά

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για κορωνοϊό και γρίπη από τον κ. Διαμαντόπουλο