Σπουδαία νίκη της Ερμιονίδας 4-1 με ανατροπή κόντρα στην ΑΕ Μεσολογγίου (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σπουδαία νίκη της Ερμιονίδας 4-1 με ανατροπή κόντρα στην ΑΕ Μεσολογγίου (φωτο)

Ιανουάριος 08, 2024 - 16:17

Η ΑΕ Ερμιονίδας έδειξε με το «καλημέρα» στο 2024 ότι θα τα δώσει… όλα για την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς με αποφασιστικότητα και ανατροπή στο σκορ, επικράτησε με 4-1 της ΑΕ Μεσολογγίου, στο πρώτο της ματς μέσα το νέο έτος, την Κυριακή (07/01), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου.

Η ομάδα μας αποδείχτηκε πολύ «σκληρή» για να ηττηθεί και να… πέσει στον συγκεκριμένο αγώνα, επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 11 βαθμούς, συνεχίζοντας με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία την προσπάθεια για παραμονή του. Αυτή η νίκη έχει πολλά θετικά στοιχεία, καθώς εκτός της βαθμολογικής της σημασίας, αλλάζει και άλλο την ψυχολογία όλων στον σύλλογο προς το καλύτερο, σε παιχνίδι που η ΑΕ Ερμιονίδας βρέθηκε να χάνει από το… πουθενά.

Η επιτυχία ήρθε με σπουδαία εμφάνιση από όλους όσοι αγωνίστηκαν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κατέβαλαν συγκλονιστική προσπάθεια για την ανατροπή, σε βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν κλείστηκε, έπαιζε με την μπάλα κάτω, όποτε είχε χώρους, προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, κυνηγώντας γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα…

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με γκολάρες από τους Οικονομίκο (στο ντεμπούτο του με σουτ στο 47’ και στο 62’), Τριμπόνια (με εκτέλεση φάουλ στο 65’) και Ψύχα (με σπουδαία ενέργεια και σουτ στο 77’). Η φιλοξενούμενη είχε προηγηθεί στο 40’ με πλασέ του Κάκκου.

Στην ενδεκάδα του συλλόγου μας ήταν, μάλιστα, και οι τρεις μεταγραφές (Οικονομίκος, Μαγκαφίνης, Σκρίντα) του Ιανουαρίου, ενώ αγωνίστηκε και ο Κλάιντι, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στον ΟΦ Ηλιοκάστρου.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να ελέγξει τακτικά το παιχνίδι, προσέχοντας την άμυνα και με υπομονή να φτάσει σε γκολ, έχοντας και νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της. Τακτικά οι παίκτες μας ακολούθησαν στο μεγαλύτερο διάστημα από το 1’ έως και το 45’ όσα είχαν δουλέψει στις προπονήσεις. Απουσίαζε, όμως, ο γρήγορος ρυθμός, οι κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αργές. Επίσης, οι παίκτες δεν έμπαιναν με πάθος και αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και σε πολλές από τις τελικές προσπάθειές τους. Έτσι, η ομάδα μας δεν σκόραρε στις φάσεις που δημιούργησε, ούσα και άτυχη, και τελικά βρέθηκε να χάνει στο 40’, μετά από μια αδράνεια, σε στατική φάση που έγιναν λάθη τακτικά, στη 2η φορά που η φιλοξενούμενη πάτησε στην περιοχή μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός των παικτών μας άλλαξε, και έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 47’ και στη συνέχεια, με την ψυχολογία στα ύψη, σημείωσαν ακόμα τρία τέρματα, έχοντας και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το σημαντικό είναι πως η ισοφάριση και ακολούθως το προβάδισμα με τρία τέρματα ήρθαν με ορθολογικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και πολύ όμορφα γκολ. Με την ΑΕ Μεσολογγίου να μάχεται στο ίδιο διάστημα, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε πετύχει ακόμα ένα τέρμα.

Τα γκολ και οι φάσεις του παιχνιδιού:

5’: Ο Ζεκιράι σούταρε άουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά από πάσα του Οικονομίκου από τα δεξιά.

7’: Ο Τάσιος έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, μετά από σέντρα του Καράι από τα δεξιά.

10’: Ο Τριμπόνιας πήρε την μπάλα έξυπνα με το κεφάλι, μετά από πάσα του Ζεκιράι, ξεπέρασε τον αμυντικό, βρέθηκε απέναντι από τον Δουλιώτη, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ από τα δεξί δοκάρι.

10’: Ο Τριμπόνιας, στο ίδιο λεπτό, έκανε ευθύβολο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, μετά από βαθιά μπαλιά του Τάσιου και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

22’: Σουτ του Καράι έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.

28’: Ο Τζιέρης βρήκε από τον κέντρο πολύ όμορφα στα δεξιά τον Σκρίντα, αυτός άμεσα με το πλασέ γύρισε στην περιοχή, ο Ζεκιράι μπήκε στη φάση, αλλά η τελική του προσπάθεια υπό την πίεση αμυντικών, έφυγε κοντά από το αριστερό δοκάρι.

32’: Ο Κουφός έφυγε σε αντεπίθεση από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, και ο Καράι έκοψε σωτήρια το γύρισμά του, πέφτοντας στα πόδια του Πλαστήρα, κερδίζοντας και φάουλ.

33’: Ο Οικονομίκος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τριμπόνιας πήδηξε για την κεφαλιά και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπαλαμπάνη, η μπάλα βρέθηκε στα δεξιά στον Τάσιο, ο οποίος ήταν μόνος, ο τελευταίος έκανε σέντρα-σουτ και ο Δουλιώτης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, σχεδόν πάνω στη γραμμή.

40’: Γκολ (0-1)! Ο Κουφός εκτέλεσε φάουλ κεντρικά και δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και ο Κάκκος, που είχε προηγηθεί, βρέθηκε απέναντι από τον Πονηρό, τον οποίο νίκησε με πλασέ.

47’: Γκοοοολλλλ (1-1): Μετά από ωραία ανάπτυξη, η μπάλα βρέθηκε στα αριστερά, ο Μαγκαφίνης άφησε στον Καραφιλάι, ο οποίος σέντραρε και ο Οικονομίκος σκόραρε μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ, αφού με προσποίηση απέφυγε αντίπαλό του.

49’: Σουτ του Πλαστήρα από τα δεξιά και καλή θέση έφυγε άουτ.

49’: Στο ίδιο λεπτό, ο Οικονομίκος από τα δεξιά βρήκε τον Ζεκιράι, ο οποίος ελίχθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

52’: Ο Οικονομίκος έκανε νέα προσπάθεια από τα δεξιά, βρήκε χώρο, σούταρε και μπλόκαρε ο Δουλιώτης.

53’: Σουτ του Αυτζή από το ύψος της περιοχής βρήκε στα πόδια αμυντικών.

56’: Σουτ του Καραφιλάι από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Δουλιώτης.

58’: Ο Ζαβιτσάνος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πονηρός δε συνεννοήθηκε καλά με τους αμυντικούς, απέκρουσε με το δεξί χέρι και από κοντά σουτ του Κουφού έφυγε άουτ.

62’: Γκοοολλλ (2-1)! Ο Τζιέρης πέρασε όμορφη κάθετη στον Οικονομίκο, ο οποίος ελίχθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή, σούταρε την κατάλληλη στιγμή και πέτυχε το δεύτερο γκολ του.

63’: Ο Τριμπόνιας έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το διαγώνιο σουτ του από πολύ καλή θέση από το ύψος της περιοχής, έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

65’: Γκοοοοολλλ (3-1)! Ο Τριμπόνιας σκόραρε με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Δουλιώτη.

68’: Σουτ του Αυτζή κατέληξε άουτ.

69’: Ο Μαγκαφίνης πέρασε όμορφα στον Καραφιλάι, αυτός βρήκε πιο κεντρικά τον Τριμπόνια, ο οποίος τροφοδότησε πιο δεξιά τον Οικονομίκο, ο τελευταίος σούταρε και ο Δουλιώτης έβγαλε δύσκολα την προσπάθειά του.

72’: Ο Κουφός σούταρε από αριστερά και μπλόκαρε ο Πονηρός, μετά από πάσα του Πλαστήρα.

77’: Γκοοοολλλλ (4-1): Ο Ψύχας έκανε απίστευτη ενέργεια, έχοντας την μπάλα από τον χώρο της άμυνας, έπαιξε το 1-2 με τον Τριμπόνια, και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με σουτ, μέσα από την περιοχή, μετά από προσποίηση σε αντίπαλο.

86’: Σουτ του Τριμπόνια έφυγε άουτ.

90’: Ο Πορφυρόπουλος σούταρε από το ύψος της περιοχής, μετά από πάσα του Τριμπόνια, μπλόκαρε ο Δουλίωτης.

90’+1: Σουτ του Ζάββου έξω από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕ Μεσολογγίου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κλαμπατσέας Χρήστος (συνδ. Ηρακλείου), ο οποίος σε γενικές γραμμές είχε καλή απόδοση, με μικρά… θέματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Χωρίς λάθη οι υποδείξεις των βοηθών Ανδριανού Μιχαήλ και Μπαλαρούτσου Σταύρου, αμφότεροι του συνδέσμου Αχαΐας. Η ομάδα μας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 33’, όταν ο Τριμπόνιας πήδηξε για κεφαλιά και βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, από μαρκάρισμα αντίπαλου αμυντικού. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σκρίντα (20’), Κακιώνης (41’).

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Πονηρός, Καράι (46’ Καραφιλάι), Μαγκαφίνης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Σκρίντα (87’ Ζάββος), Τριμπόνιας, Ζεκιράι (83’ Κλάιντι), Οικονομίκος (75’ Πορφυρόπουλος), Ψύχας, Τάσιος.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Βασίλης Παστρωμάς): Δουλιώτης, Κακιώνης (81’ Ντρούκας), Μανέτας (65’ Νικολόπουλος), Κάκκος, Μπαλαμπάνης, Αυτζής, Κουφός (75’ Βασόπουλος), Παναγιωτίδης, Πλαστήρας, Βαρούχος (75’ Κατσάμπας), Ζαβιτσάνος.

https://www.ermionidafc.gr/index.php/new2/blog/547-4-5