Τι είπε στην κατάθεσή του για το δυστύχημα στα Τέμπη ο Δημήτρης Ρέππας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι είπε στην κατάθεσή του για το δυστύχημα στα Τέμπη ο Δημήτρης Ρέππας

Ιανουάριος 09, 2024 - 21:20

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, που διετέλεσε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την περίοδο 2009 – 2011.

Ο Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου σταθμάρχη στην Λάρισα, είπε ότι το συμπέρασμα ότι ήταν ακατάλληλος γι΄ αυτή τη θέση, βγαίνει εκ του αποτελέσματος.

Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για «βαρύτατες πολιτικές ευθύνες» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ΟΣΕ τις τελευταίες δεκαετίες έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δημόσια ταμεία πάρα πολλά χρήματα αλλά δεν έχουν πάει όλα στη σωστή κατεύθυνση και δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα.

Το πρωί της Τετάρτης (10/01) θα συνεδριάσει εκ νέου η εξεταστική επιτροπή και θα καταθέσει ως μάρτυρας στις 10:00 ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρώην υπουργός μεταφορών.

efsyn.gr