Ο Μάκαρης και η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» στη Δόριζα στο πλευρό της Ομάδας Πρωτοβουλίας – Δόριζα SOS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Μάκαρης και η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» στη Δόριζα στο πλευρό της Ομάδας Πρωτοβουλίας – Δόριζα SOS

Ιανουάριος 10, 2024 - 10:00

Στη Δόριζα βρέθηκαν στις 06-01-2024 ο Μανώλης Μάκαρης, Περιφερειακός Σύμβουλος στην Πελοπόννησο και οι Γ. Φαράντος και Σ. Γκουτζιούλης, για συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Δόριζα σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης του έργου Σταθμού Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση:      

Επισκεφθήκαμε τη Δόριζα για να συναντηθούμε με την Ομάδα Πρωτοβουλίας – Δόριζα S.O.S., για το θέμα της απόφασης για το έργο Σταθμού Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Από την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», ο επικεφαλής Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη της παράταξης Γεώργιος Φαράντος και Στέφανος Γκουτζιούλης συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο Αποστόλη Λυμπερόπουλο και τον τ. Πρόεδρο Παναγιώτη Παπούλια και τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας.

Συζητήσαμε την προσφυγή των φορέων και των κατοίκων εναντίον της εγκατάστασης του Σταθμού. Ο Σταθμός πρόκειται να εγκατασταθεί σε απόσταση μόλις 330μ. από τη Δόριζα, προκαλώντας συνέπειες για το περιβάλλον.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας υπερτονίζει τη σημασία της ματαίωσης της εγκατάστασης δύο σταθμών αποθήκευσης ενέργειας, με μπαταρίες λιθίου στη Δόριζα, σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες,

Αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα αυτών των εγκαταστάσεων για την ανθρώπινη ζωή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Μας τονίστηκε το θέμα σχετικά:

Με την ανυπαρξία ειδικών μέσων πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή

Ο κίνδυνος τοξικών αναθυμιάσεων σε περίπτωση πυρκαγιάς

Ο κίνδυνος διαρροής χημικών ουσιών στο περιβάλλον

Γενικότερα, επιθυμούμε να μην μετατραπεί η Αρκαδία σε τόπο σχεδόν αποκλειστικής λειτουργίας ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων και να σταματήσει η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ακατάσχετη και χωρίς σχέδιο ανάπτυξη ενεργειακών δραστηριοτήτων που πλήττουν τον ορεινό και θρησκευτικό τουρισμό στην Αρκαδία.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό των Αρκάδων που αγωνίζονται για την περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας με ταυτόχρονο όφελος για τους πολίτες και την κοινωνία.

Τρίπολη, 07-01-2024

Γεώργιος Φαράντος

μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρίπολης Αρκαδίας και Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»