Γ. Γαβρήλος: Όχι άλλη κοροϊδία για τους αγρότες της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Γαβρήλος: Όχι άλλη κοροϊδία για τους αγρότες της Αργολίδας

Ιανουάριος 10, 2024 - 16:33

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο έλεος των υπέρογκων χρεώσεων από τη ΔΕΗ βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι αγρότες της Αργολίδας, την ώρα που η αισχροκέρδεια των μεσαζόντων, η ακρίβεια και οι απανωτές κακές καιρικές συνθήκες έχουν σχεδόν μηδενίσει το εισόδημά τους, οδηγώντας τους στην ανασφάλεια. Χωρίς καμία προειδοποίηση, οι ήδη υπερχρεωμένοι ΤΟΕΒ του Νομού και ο ΓΟΕΒ, καλούνται ξαφνικά να πληρώσουν χρυσό το ρεύμα για το νερό του Αναβάλου που αφορά στην κατανάλωση από τον Φεβρουάριο 2022 ως και τον Οκτώβρη 2023.

Αποδεικνύεται πως η περίφημη «κρατική επιδότηση» ήταν ένας επικοινωνιακός μύθος της Κυβέρνησης, αφού με την πρόσφατη έκδοση σχετικής ΚΥΑ (ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/125322/2161) οι Τοπικοί Οργανισμοί καλούνται για ακόμη μια φορά να επιβαρυνθούν τις τρελές τιμές του ρεύματος, την ώρα που η βιωσιμότητά τους κρέμεται από μια κλωστή και η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται κάθε μέρα και περισσότερο λόγω του αυξανόμενου καλλιεργητικού κόστους.  

Επειδή η κατάσταση των αγροτών της Αργολίδας έχει φτάσει στο απροχώρητο και επειδή μετά την παραπάνω εξέλιξη οι ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ του Νομού βρίσκονται σε απόγνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα καταθέσει Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση ακύρωσης των καταλογισθέντων χρεών της ΔΕΗ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να ξέρει πως οι αγρότες δεν έχουν άλλα περιθώρια για κοροϊδίες, κενές επικοινωνιακές υποσχέσεις και «επιτελικά» λάθη που στοιχίζουν σε αυτούς, τις οικογένειές τους και το βιός τους. Χρειάζονται άμεσα καίριες πολιτικές στήριξης και ελάφρυνσης του κόστους παραγωγής, ώστε να κρατηθεί όρθια η αγροτιά και μην σταματήσει η παραγωγή προϊόντων στη χώρα.  

Γιώργος Γαβρήλος
Βουλευτής Αργολίδας
Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης