Στα κάδρα οι άνθρωποι δείχνουν όμορφοι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στα κάδρα οι άνθρωποι δείχνουν όμορφοι

Ιανουάριος 12, 2024 - 22:20

Ολόγυρα εικόνες. Ολόγυρα θλιμμένες καρδιές. Αποστάτες ράθυμοι σφετεριστές του έρωτα που μόνος ( ; ) φυτρώνει. Σε χέρσο πάντα κορμί. Σύννεφα γεμάτα χαμόγελα και λυγερά κορμιά. Και πένες εδώ κι εκεί να κερδίζουν χρόνο στην επικοινωνία. Ω! τι θαυμαστός κόσμος μπαμπά κι ας μην είσαι εδώ πιά. Να περισσεύει η ελπίδα. Πάθος να γίνεται. Να μην τελειώνει. Νορμοθυμικά πρόσωπα πόσο μου λείπουν. Κι ας έχουν μέσα τους ένα μικρό μυστικό σαν ψέμα. Θέλουμε να κάνουμε εντύπωση. Άλλος με βιβλία στα χέρια, άλλος με το γυμνασμένο κορμί του. Άλλος με το φουσκωμένο του τί πο τε. Παγώνια μοναχικά. Κραυγές για βοήθεια. Κανείς δε θέλει να ναι μόνος. Κανείς. Είμαστε εδώ και ομιλούμε άλλες γλώσσες. Απαράδεκτοι σύντροφοι. Σε μονήρη έρωτα. Να μετράμε τα likesτα ανταποδοτικά. Φίλοι. Ναι. Και όχι. Άλλοι με λόχο. Άλλοι με ταξιαρχία. Και κάπου κάπου οι χωροφύλακες της καθαρά αφοριστικής άποψης. Ποιος άραγε θα κάνει τη διαφορά. Ο σημαίνων; Ίσως και όχι. Καμιά σημασία. Πάλι καλά. Που έχω κάποιον και μιλώ με τούτες τις αράδες. Άλλοι κοιμούνται, άλλοι τα σήριαλ στο κρατικό κυττούν. Κι άλλοι ερωτεύονται. Κι αν δεν ήμουν εδώ. Πού θα ήμουν; Καμιά η διαφορά. Όταν συνδιαλέγεσαι με το άγνωστο αφυπνίζεσαι. Από φόβο τρέμεις. Μη μείνεις μόνος. Μόνος γιατί δε θες να φλερτάρεις στο chat. Μου έχουν πει να μη μιλώ σε αγνώστους. Αλλά το κάνω. Τώρα εδώ. Έτσι κι αλλιώς απαντήσεις δεν παίρνω. Μόνο επευφημίες συνήθως χλιαρές. Και αυτές συνήθως αρκούν. Λέω να συγυρίσω. Να ξεσκονίσω. Να καθαρίσω. Τη ζωή μου. Λέω να νιώσω μόνος. Το μόνο άλμα που κάνω είναι από αράδα σε αράδα. Απέτυχα να με νιώσουν. Με έμαθαν να με δικάζουν. Εκτέλεση στον τοίχο . Πέτρα στην πέτρα το ψέμα. Κλείστηκα μέσα. Έγειρα και κοιμήθηκα. Και ξύπνησα μεσοπέλαγα. Μου είχαν φορέσει σωσίβιο πορτοκαλί.
Τι κρίμα
Σώθηκα
Μα χάθηκε χρόνος

Γ. Δ. Αναγνώστου

Ο Γ.Δ. Αναγνώστου έχει εκδώσει  τις ποιητικές συλλογές, Τα λάματα της πρώτης νιότης (Όστρια,2017)  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Η πολυθρόνα της λύπης (Ιωλκός, 2021) , και συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019). Επίσης δημοσιεύει μικροδιηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, δε|κατα και ΑΠΙΚΟ. Γραπτά του δημοσιεύονται στο arcadiaportal.gr
Τον Απρίλιο του 2024 θα κυκλοφορήσει η συλλογή μικροδιηγημάτων του, Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΠΗΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΘΟΙ από τις Εκδόσεις Ιωλκός.