Γάζα: 24.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γάζα: 24.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου

Ιανουάριος 15, 2024 - 13:20

Συνολικά 24.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 60.834 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θυλάκου.

Το τελευταίο 24ωρο, 132 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 252 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο.

Εντωμεταξύ, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Al Ghad με έδρα το Κάιρο σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας χθες, Κυριακή.

Σε ανάρτησή του στο X, ο σταθμός ανακοίνωσε ότι ο Γιαζάν Αλ Ζουαϊντί «δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκτός από τον Ζουαϊντί, τουλάχιστον άλλοι 82 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, στη συντριπτική πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ – Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι «ανησυχούν πολύ για τον υψηλό αριθμό θανάτων εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για πιθανά εγκλήματα εναντίον δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP