Αποκλεισμός από το EURO για την εθνική ομάδα χάντμπολ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποκλεισμός από το EURO για την εθνική ομάδα χάντμπολ

Ιανουάριος 16, 2024 - 12:42

Τελείωσε το ταξίδι της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Μόναχο. Σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό και η αποστολή της Εθνικής μας γυρνάει στην Ελλάδα με πολύτιμες εμπειρίες στις αποσκευές της που σίγουρα θα λειτουργήσουν ευεργετικά για το μέλλον.

 Το σύνολο του Γιώργου Ζαραβίνα (σ.σ προπονητής Διομήδη Άργους) ταξίδεψε στην Γερμανία γνωρίζοντας από την αρχή ότι είχε δύσκολο έργο αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης την παγκόσμια πρωταθλήτρια Δανία αλλά και τις πολύ έμπειρες Πορτογαλία και Τσεχία.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στους Ίβηρες η εθνική μας ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική για 45’ αλλά ένα "νεκρό" διάστημα ήταν αυτό που της στοίχισε και ηττήθηκε με 31-24. Δυο ημέρες αργότερα απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές ηττήθηκε με 28-40 και σήμερα απέναντι στην Τσεχία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με τελικό σκορ 29-20.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όπως δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να δει σε τι επίπεδο είναι η ομάδα ενόψει και των αγώνων για τα playoff του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2025 που θα διεξαχθεί στην Δανία ,Νορβηγία και Κροατία ,με στόχο την συμμετοχή σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση .

Δήλωση ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Ζαραβίνα (πηγή ΟΧΕ)

Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά γι αυτήν την προσπάθεια. Ουσιαστικά κλείνει ένας πρώτος κύκλος από τότε που ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε καταφέρνοντας να φτάσουμε σε ένα μεγάλο τουρνουά. Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ταξίδεψαν εδώ για να υποστηρίξουν την Εθνική ομάδα, οι οποίοι από την αρχή αυτής της προσπάθειας όλο και πληθαίνουν και είναι μαζί μας στις χαρές και τις λύπες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, σαν συμπέρασμα μετά των τριών παιχνιδιών είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη δουλειά ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Σήμερα, παίζαμε με μια ομάδα που ειδικά στο κομμάτι της άμυνας ήταν πολύ δυνατή, δυσκολεύοντας ακόμη και πολύ καλύτερες ομάδες από εμάς. Πρέπει να αναλύσουμε τα παιχνίδια και ομαδικά αλλά και ατομικά για το τι μπορεί και τι έκανε σωστά ο καθένας μας. Οι αγώνες αυτού του τουρνουά που είναι του υψηλότερου επιπέδου και εκεί που θέλουμε να βρισκόμαστε, πρέπει να είναι το κριτήριο για τις επόμενες κινήσεις μας, να είναι ο οδηγός μας και να αποκομίσουμε χρήσιμα συμπεράσματα

ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ