Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά: Πρόστιμο 9.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελλάδα σε μαθητή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά: Πρόστιμο 9.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελλάδα σε μαθητή

Ιανουάριος 19, 2024 - 19:00

Η Ελλάδα συνεχίζει να αδιαφορεί για την απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών παρά τις τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Συνέπεια της στάσης της το γεγονός ότι η χώρα μας καλείται να πληρώσει 9.000 ευρώ σε μαθητή που απορρίφθηκε το αίτημα των γονιών του για απαλλαγή από θρησκευτικά.

Η υπόθεση βλέπει εκ νέου το φως της δημοσιότητας μέσα από την ανάρτηση του δικηγόρου της οικογένειας Βασίλη Σωτηρόπουλου που εξηγεί πώς η Ελλάδα με την ελλειμματική εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου συνεχίζει να πληρώνει πρόστιμα, επιλέγοντας το δρόμο της μη συμμόρφωσης.  

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος «η Ελλάδα δεν προσφέρει εναλλακτικό ισότιμο μάθημα για παιδιά που απαλλάσσονται από τα θρησκευτικά και επειδή παρά τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το Υπουργείο Παιδείας και το ΣτΕ εμμένουν να επιβάλλουν στους γονείς να αιτούνται απαλλαγή μόνο «για λόγους θρησκευτικής συνείδησης», αντίθετα φυσικά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. «Μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση. Αναμένονται και άλλες σχετικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» σημειώνει ο δικηγόρος.

Διαβάστε περισσότερα στα dikaiologitika.gr