Πρόταση Κουτουμάνου να συζητηθούν στο ΠεΣυ Πελοποννήσου τα προβλήματα των αγροτών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόταση Κουτουμάνου να συζητηθούν στο ΠεΣυ Πελοποννήσου τα προβλήματα των αγροτών

Ιανουάριος 22, 2024 - 20:00

Κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου στις 22 Ιανουαρίου 2024, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Κουτουμάνος ζήτησε τον λόγο και πρότεινε στο Σώμα να συζητηθούν τα προβλήματα των αγροτών που έχουν και αυτά κατεπείγοντα χαρακτήρα. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα οι αγρότες της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν πορεία στην Τρίπολη και έφθασαν στην έδρα της Περιφέρειας, όπου είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, και του παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Να μπει θέμα και σήμερα ή έστω να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης, γιατί βράζει ο τόπος. Προτείνουμε να υιοθετηθεί το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αγρότες».

Ο πρόεδρος του ΠεΣυ Πελοποννήσου Μανώλης Σκαντζός αναγνώρισε τη σοβαρότητα του ζητήματος και πρότεινε να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος αναπλήρωσε τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό που είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση και δεν παρέστη, είπε:«Έχει κατατεθεί ψήφισμα, το έχουμε παραλάβει. Εξηγήσαμε ότι συμμεριζόμαστε τη αγωνία και τα προβλήματα, σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση».

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου είπε: «Τα προβλήματα των αγροτών είναι ιδιαίτερα έντονα, τα παρακολουθούμε, χρειάζεται συζήτηση με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι ψηφίσματα, τα ψηφίσματα δεν βοηθούν. Εμείς είχαμε προβλέψει να το θέσουμε ως θέμα. Η σημερινή δεν είναι η κατάλληλη συνεδρίαση, ζητάμε για αυτό το θέμα στην  επόμενη συνεδρίαση να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης».

Ο κ. Μανώλης Μάκαρης έλαβε τον λόγο και είπε: «Τα αγροτικά ζητήματα είναι πολύ σημαντικά και συμφωνούμε ότι πρέπει να συζητηθούν το συντομότερο δυνατόν, θα πρότεινα στο Σώμα να έχουμε και εκπροσώπηση των αγροτών. Στην επόμενη συνεδρίαση συμφωνώ να τεθεί ως θέμα».

Τα προβλήματα των αγροτών θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, είπε, τέλος, ο κ. Σκαντζός.