Εξάμηνη απασχόληση ανέργων με επιχορήγηση του 100% του μισθού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξάμηνη απασχόληση ανέργων με επιχορήγηση του 100% του μισθού

Ιανουάριος 23, 2024 - 13:30

Σας γνωρίζουμε ότι άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα, μέσω της υλοποίησης του οποίου η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ) θα επιδοτήσει επιχειρήσεις να προσλάβουν ανέργους ηλικίας 25 έως 45 ετών.

Η πρόσληψη θα φέρει επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος και θα ανέρχεται στο ποσό των 1.022 ευρώ τον μήνα, κάτι το οποίο θα μπορούν να εξασφαλίσουν χιλιάδες επιχείρησης μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσλάβουν ανέργους για έξι μήνες, έτσι ώστε να επιχορηγηθούν έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι αιτήσεις στο πρόγραμμα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου, στην κατηγορία «Συμμετοχή επιχειρήσεων / εργοδοτών σε προγράμματα επιχορηγούμενης απασχόλησης ανέργων».

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Έπειτα η εκάστοτε επιχείρηση καλείται να προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει στην πρόσληψη του ανέργου.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta