Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Θα υπάρξει πρόβλημα με τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Θα υπάρξει πρόβλημα με τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Ιανουάριος 24, 2024 - 12:00

Μάλιστα στην εκπομπή της ΕΡΤ όπου μίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και Αγίου Βλασίου, μέλος της επιτροπής Τύπου της Ιεραρχίας, ανέφερε μεταξύ άλλων πώς τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος είπε το «όχι» στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, τον χειροκρότησαν όλοι.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, σχολιάζοντας το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, επεσήμανε ότι δεν υπήρχε καμία αντίρρηση και καμία αντίδραση από μέρους της Εκκλησίας.

Για το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες, στις 4 Φεβρουαρίου είπε πως λέγεται «Προς τον λαό» και «συνηθίζει η Εκκλησία να το κάνει αυτό μέχρι τώρα για σοβαρά θέματα. Συντάσσει ένα κείμενο ώστε να ενημερωθεί ο λαός. Στη συνέχεια ή παράλληλα θα συνταχθεί και ένα κείμενο με σε νομικό πλαίσιο και με νομικό περιεχόμενο, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου ανέφερε ότι: «η Εκκλησία έχει ένα θεσμό, έχει τα μυστήρια της, έχει τον γάμο της και επομένως καθετί το οποίο είναι εκτός της μυστηριακής ζωής δεν είναι αποδεκτό από την Εκκλησία, εκτός αν υπάρχει μετάνοια».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος δήλωσε ότι θα μελετήσουν το ενδεχόμενο να βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Αναφορικά με την ερώτηση για το αν η Εκκλησία θα δεχθεί να βαφτίσει παιδί υιοθετημένο από ομόφυλο ζευγάρι, επισήμανε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και ότι το παιδί δεν φέρει ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα.