Νικολάκου: Πώς θα γίνει πρότυπη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τόσες ελλείψεις στην Υγεία;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου: Πώς θα γίνει πρότυπη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τόσες ελλείψεις στην Υγεία;

Ιανουάριος 29, 2024 - 17:30

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» έθεσε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές δομές της περιφέρειάς μας. Χαρακτηριστικά, μίλησε για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η κυρία Νικολάκου είπε:

«Ζητάμε να μπει προς προβληματισμό το θέμα με τον χάρτη της παροχής υπηρεσιών από τις υγειονομικές δομές της Πελοποννήσου η Μεσσηνία πρόβλημα με την ογκολογική κλινική, ούτε καν θεραπείες δεν γίνονται εκεί, μετακινούνται σε Πάτρα, Τρίπολη και Αθήνα, μπορεί να μη έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο αρμοδιότητα, αλλά αξίζει να διεκδικήσουμε από την ΥΠΕ και το υπουργείο να μην συνεχίζεται αυτό. Πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα και θέλουμε όλοι η περιφέρειά μας να γίνει πρότυπο ε, δεν μπορεί να γίνει πρότυπη περιφέρεια η Πελοπόννησος με αυτή την εικόνα. Δεν έχουν την πολυτέλεια οι άνθρωποι αυτοί να κατευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Να διεκδικήσουμε δυναμικά να λυθούν αυτά τα προβλήματα». 

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός απάντησε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει διάλογος για την Υγεία και να πιέσει η Περιφέρεια όσο μπορεί, και δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε έναν δημιουργικό διάλογο και περιμένει τις προτάσεις των μελών του Σώματος.