ΠεΣυ Πελοποννήσου: Στις... καλένδες τα αιτήματα των αγροτών, εν μέσω κινητοποιήσεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠεΣυ Πελοποννήσου: Στις... καλένδες τα αιτήματα των αγροτών, εν μέσω κινητοποιήσεων

Ιανουάριος 29, 2024 - 21:30

Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου με τη νέα σύνθεση όπως προέκυψε μετά τις εκλογές, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τα ζητήματα που καίνε την κοινωνία και εκείνα που, τελικά, συζητούνται στο Σώμα.

Χαρακτηριστικά να πούμε ότι ενώ είχε ζητηθεί να συζητηθεί το θέμα των αγροτών και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τελικά αποφασίστηκε να μην συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ούτε να εκδοθεί κάποιο ψήφισμα στήριξής τους, όπως εισηγήθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πέτρος Τατούλης αλλά και ο κ. Μανώλης Μάκαρης επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση και όχι απλώς να εκδοθεί ένα ψήφισμα υπέρ των αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Κουτσούλη κ. Νικολάου έθεσε και το ζήτημα των συνεχών κατολισθήσεων στα Λαγκάδια και  ζήτησε και ο ίδιος να συζητηθεί το θέμα των αγροτών στο επόμενο συμβούλιο. Επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ζήτησε τον λόγο και, διαπιστώνοντας ότι τελικά μόνο γνωμοδοτική αξία έχει το ΠεΣυ, είπε: «Λυπάμαι που βλέπω το κατάντημα, να συζητάμε 30 θέματα και να μην έχουμε καμία ουσιαστική αρμοδιότητα».

Το θέμα θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση, άγνωστο πότε.

Ακόμα, πρέπει να πούμε ότι, όπως είπε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Μανώλης Σκαντζός, κάθε δίμηνο θα γίνεται μια συνεδρίαση του Σώματος που θα αφορά ζητήματα που θα θέτουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός περιορίστηκε να πει ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα των αγροτών και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια συζήτηση αποκλειστικά για τα οικονομικά θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.