Στη Μόσχα ο ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη Μόσχα ο ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης

Ιανουάριος 17, 2014 - 14:47

φωτογραφία eurokinissi

Στη Μόσχα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μαζί με τον Επίτροπο Ενέργειας, Günther Oettinger, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 8η Συνάντηση του Μονίμου Συμβουλίου Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας που θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

Η εν λόγω Συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας για την Ενέργεια, ο οποίος εγκαθιδρύθηκε κατά την 6η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Ρωσίας στο Παρίσι στις 30.12.2000 και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα συμμετάσχει στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο στόχος του Διαλόγου Ε.Ε.–Ρωσίας για την Ενέργεια είναι να παρέχει την αξιοπιστία και την ασφάλεια των ενεργειακών σχέσεων στην ελεύθερη αγορά σε μακροπρόθεσμη βάση και να αυξήσει την εμπιστοσύνη και την διαφάνεια και από τις δύο πλευρές.

Θεματολογία της συνάντησης θα αποτελέσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις των δύο μερών στον τομέα της ενέργειας και οι επιπτώσεις στις σχέσεις ΕΕ–Ρωσίας, τα βασικά θέματα ενεργειακής συνεργασίας στο φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό και πυρηνική ενέργεια και η προώθηση του Ενεργειακού Διαλόγου ΕΕ–Ρωσίας.