POS: Παράταση έως 29 Φεβρουαρίου στην υποχρεωτική αγορά τους για 35 κλάδους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

POS: Παράταση έως 29 Φεβρουαρίου στην υποχρεωτική αγορά τους για 35 κλάδους

Φεβρουάριος 01, 2024 - 17:20

Παράταση ενός μήνα, δηλαδή ως τις 29/2 δόθηκε με υπουργική αποφαση στη προθεσμία για την παραγγελία POS σε τους 35 νέους κλάδους (λαϊκές, ταξί, ασφαλιστικοί σύμβουλοι, περίπτερα κ.λπ.)

Η παράταση αφορά την προθεσμία που είχε δοθεί σε νέους υπόχρεους να προμηθευτούν τα POS έως τις 31 Ιανουαρίου, χωρίς να απειλούνται τον Φεβρουάριο από το πρόστιμο των 1.500 ευρώ που προβλέπεται.

Σύμφωνα με την απόφαση, για τους υπόχρεους με ΚΑΔ που δεν υποχρεούνταν και δεν διέθεταν τερματικά αποδοχής καρτών ή/και επαγγελματικό λογαριασμό και οι οποίοι υποχρεούνται στην προμήθεια και θέση σε λειτουργία τερματικών αποδοχής καρτών, καθώς και στην δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, από 1.2.2024 έως και 1.4.2024, αναστέλλεται η επιβολή προστίμου εφόσον αποδεδειγμένα έχουν καταθέσει νόμιμα σχετικό αίτημα για την προμήθεια τερματικού αποδοχής καρτών ως και 29 Φεβρουαρίου και αναμένουν την εγκατάστασή του.

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS αγγίζει 35 κλάδους. Μεταξύ αυτών, πωλητές σε υπαίθριες λαϊκές αγορές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, ταξί, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, κ.ά.