Νέες κινητοποιήσεις των φοιτητών την επόμενη εβδομάδα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέες κινητοποιήσεις των φοιτητών την επόμενη εβδομάδα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Φεβρουάριος 02, 2024 - 20:20

Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη εβδομάδα στα πανεπιστήμια προαναγγέλλει το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων, που καλεί σε νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που συνεχώς πληθαίνουν, δείχνοντας την πλήρη στήριξη στον αγώνα των φοιτητών για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Χαρακτηρίζει ως πρώτη νίκη το γεγονός ότι ενώ ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο, ο μήνας τελείωσε «και ούτε καν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο», ενώ σημειώνει ότι «Η απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τους φοιτητές έπεσε στο κενό. Θα ακυρώσουμε και τα σχέδια τρομοκράτησης και εκβιασμού με την αποφασιστική μας στάση! Μπαίνοντας εμπόδιο σε κάθε απόπειρα καταστολής και συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα μας».

Σημειώνει ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τους αγώνες μας παράνομους και τους φοιτητές “εγκληματίες”, επιστρατεύοντας και τα ΜΜΕ, δεν μας σταματά» και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε «κοινό αγώνα».

«Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση», καταλήγει.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/2!