Οι Αλκυονίδες ως τις 15 Φεβρουαρίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι Αλκυονίδες ως τις 15 Φεβρουαρίου

Φεβρουάριος 05, 2024 - 11:00

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ηλιόλουστο καιρό με άνοδο της θερμοκρασίας για τις επόμενες δέκα ημέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Οι Αλκυονίδες μέρες φέρνουν μια «δόση» άνοιξης μέσα στο χειμώνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια ψυχρή εισβολή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, η θερμοκρασία αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει και να παραμένει υψηλότερη από τις κανονικές τιμές για αυτήν την εποχή.

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και λίγες καταιγίδες, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17 με 20 βαθμούς, σε έναν χειμώνα που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται μια ημέρα με αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.