«Κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οργανωμένος αγώνας, πιο ισχυρό ΚΚΕ»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οργανωμένος αγώνας, πιο ισχυρό ΚΚΕ»

Φεβρουάριος 06, 2024 - 12:30

Παρέμβαση στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Φορτωμένο αντιλαϊκές αποφάσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε βάρος αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, νέων που βασανίζονται από την ευρωενωσιακή στρατηγική. Όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, που έχει βγάλει τους αγρότες στους δρόμους στην πάλη για την επιβίωσή τους. Για τους λαούς δεν έχει δεκάρα τσακιστή, αλλά περισσεύουν 50 δις "λάδι στην φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου" στην Ουκρανία.

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο αίτημα της κυβέρνησης της ΝΔ, που στήριξαν και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, να αποστείλει η Ελλάδα φρεγάτα στο στόμα του λύκου στην Ερυθρά θάλασσα στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών σχεδίων για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να αναλάβει το συντονισμό των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην φωτιά του πολέμου. Αποτελεί επικίνδυνη εμπλοκή, ενώ ΗΠΑ, Βρετανία βομβαρδίζουν σε Υεμένη, Συρία, Ιράκ, η ΕΕ υποστηρίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού από το κατοχικό Ισραήλ και  συμμετέχει στην κλιμάκωση στην περιοχή με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης.

Αυτή είναι η ΕΕ: στους οικονομικούς ομίλους μοιράζει απλόχερα ενισχύσεις, επιδοτήσεις, υπερασπίζει τα συμφέροντά τους με πολεμικές επιχειρήσεις, και στους λαούς φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, πόλεμο και προσφυγιά.

Οι λαοί να μην δεχτούν το νέο ευρωενωσιακό μεσαίωνα. Με τον οργανωμένο τους αγώνα, με πιο δυνατό ΚΚΕ, ενάντια σε ΕΕ - κεφάλαιο - αστικά κόμματα να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους».

06/02/2024                                    

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ