Το ΚΚΕ μετέφερε τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΚΚΕ μετέφερε τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Φεβρουάριος 07, 2024 - 18:30

Στη συζήτηση για την «ενδυνάμωση των γεωργών και των αγροτικών κοινοτήτων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ με την ΚΑΠ και την γκριζοπράσινη Στρατηγική της, όπως και τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Σ’ όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα οι μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις ενοχοποιούν την ΚΑΠ της ΕΕ και την "γκρίζοπράσινη" στρατηγική μετάβασης. Αυτές εμφάνισε η ΕΕ ως λύση κι αποδείχθηκαν βάσει σχεδίου μηχανισμοί εξόντωσης των βιοπαλαιστών αγροτών. Οι αγρότες ήρθαν ως έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, στον τόπο του εγκλήματος, γιατί εδώ στην Ολομέλεια όλοι μαζί κι από την Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, πλην ΚΚΕ, ψήφισαν την ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει.

Γιατί οι περικοπές των ενισχύσεων και οι "πράσινες προδιαγραφές" τους πετούν από το χωράφι και από τον τόπο τους. Απαιτούν αφορολόγητο στα εφόδια και το πετρέλαιο όπως έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές, πλαφόν στο ρεύμα κόντρα στο ευρωενωσιακό χρηματιστήριο ενέργειας, αποζημιώσεις στο 100% από τις πλημμύρες.

Ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές σε σύγκρουση με τη στρατηγική της ΕΕ «από το αγρόκτημα στο πιάτο» γιατί ενώ αυτοί πουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, οι αγροτοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι θησαυρίζουν πουλώντας πολλαπλάσια, απογειώνοντας την ακρίβεια για το λαό.

Αλληλεγγύη με το δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών.»

07/02/2024                                    

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ