Παράλιο Άστρος: Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 20χλμ Ανδρών - Γυναικών (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράλιο Άστρος: Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 20χλμ Ανδρών - Γυναικών (βίντεο)

Φεβρουάριος 08, 2024 - 13:12

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας γίνεται σημείο αναφοράς μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί στην παραλία Κάτω Βερβένων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 20χλμ Ανδρών – Γυναικών το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα 40 χρόνια γυναικείου βάδην.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, πλέον διαδρομή βάδην, απόστασης 1.000 μέτρων, σε άσφαλτο και η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:45. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φετινοί αγώνες έχουν συγκεντρώσει ρεκόρ συμμετοχών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός το οποίο θα αφήσει ξεχωριστό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 12:00 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Παράλιο Άστρος, στον οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της διοργάνωσης και αθλητές και φυσικά ο οικοδεσπότης ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης

Την συνέντευξη συντόνισε ο αθλητικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ αρμόδιος για θέματα στίβου κ. Νίκος Τσώνης αναφέροντας ότι οι συμμετοχές αυτή την χρονιά έχουν αυξηθεί αφού θα λάβουν μέρος  57 αθλητές από ολόκληρη τη χώρα και 19 Σωματεία

Στην συνέχεια ο κ. Γιάννης Μπόλας από τον ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής αφού ευχαρίστησε ο δήμαρχο για την φιλοξενία, ανέφερε ότι το για ακόμα μία φορά η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπάει ξανά στην Βόρεια Κυνουρία η οποία φιλοξενεί για ακόμα μια φορά την σπουδαία αυτή διοργάνωση.

O Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης μίλησε για την μεγάλη διοργάνωση αναφέροντας ότι είναι τιμή για τον δήμο να διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Είναι πρόκληση να πετύχουμε. Στόχος μας είναι να διοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα προκειμένου μέσα από αυτά να αναδεικνύουμε  τον τόπο μας.

Τέλος κάλεσε τους επισκέπτες και τους πολίτες να παρευρεθούν στους αγώνες ως κοινό και να στηρίξουν τους αθλητές που θα διαγωνίζονται.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής βάδην κ. Ναπολέον Κεφαλόπουλος μίλησε για τον διοργάνωση και για την δεξίωση που θα ακολουθήσει μετά το πέρας των αγώνων και σε αυτή και θα παρευρεθούν μεγάλα ονόματα του αθλητισμού. Θα μας τιμήσουν όπως είπε, ο Αριστίδης Καραγιώργος, η Αθηνά Παπαγιάννη, η Ευαγγελία Ξυνού, η Πόπη Γαβαλά κ.α

Ο κ. Σπύρος Τσούλος φυσιοθεραπευτής κάλεσε και αυτός με την σειρά τους νέους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους να παρευρεθούν στην διοργάνωση και δουν από κοντά τους αθλητές και τον αγώνα τους και αν παραδειγματιστούν από αυτούς.

Στην συνέχεια μίλησε η αθλήτρια κυρία Χριστίνα Παπαδοπούλου η οποία έρχεται από της Αυστραλία και προπονείται στην Ελλάδα και δήλωσε ότι η περιοχή είναι κατάλληλη για την διοργάνωση αγώνων, αφού και ο κόσμος τους έχει αγκαλιάσει και ο καιρός του ευνοεί.  Όπως ανέφερε η ίδια δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί λόγω ενός τραυματισμού.

Στην συνέχεια μίλησαν και οι αθλητές Γιώργος Κριτούλης και Ανδρέας Καραγιάννης για την συμμετοχή τους και δήλωσαν ότι είναι σε απόλυτη φόρμα και θα διεκδικήσουν μία πολύ καλή θέση και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης:

από τον δρόμο πλησίον της πλατείας Κάτω Βερβένων πηγαίνοντας προς παραλία και σταθμεύοντας το όχημά σας στο Κτήμα Τσιουλόγιαννη.  

σταθμεύοντας το όχημά σας στην παραλία Παλιόχανο.

σταθμεύοντας το όχημά σας στην παραλία Γλυφάδα.

Παράλληλα θα υπάρχει και ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Βίντεο   https://fb.watch/q4s7QBi6vR/