Άρειος Πάγος: Τρεις απολύσεις δικαστών και τρεις παραιτήσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άρειος Πάγος: Τρεις απολύσεις δικαστών και τρεις παραιτήσεις

Φεβρουάριος 09, 2024 - 20:50

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Χέρια… ψηλά δείχνει να σηκώνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα κατά την Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, στην οποία είχαν παραπεμφθεί 8 δικαστές και εισαγγελείς, με το ερώτημα της οριστικής παύσης και τελικώς επέλεξε την “πόρτα εξόδου” σε δικαστικούς λειτουργούς, λόγω ανεπάρκειας και ένας λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Ενδεικτικό είναι πως μεταξύ των δικαστικών λειτουργών που βρέθηκαν στο Πειθαρχικό υπήρξε και η περίπτωση ενός όπου οι καθυστερήσεις κατά διαφορετικά δικαστικά έτη κυμαινόντουσαν από 50 έως 240, ενώ καθυστέρησε και 17 βουλευμάτων.

«Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία», τόνισε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα κατά την Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, στην οποία είχαν παραπεμφθεί 8 δικαστές και εισαγγελείς, με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω ανεπάρκειας και ένας λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την 65μελή Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνης, απολύθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα, λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων (ανεπάρκεια) 3 δικαστές, σε έναν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και αυτοπαραιτήθηκαν άλλοι 3. Αντίθετα, απορρίφθηκε το αίτημα απόλυσης δυο δικαστών και αναβλήθηκε η υπόθεση μιας Πρωτοδίκου.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr