Τι ισχύει για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι ισχύει για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Φεβρουάριος 19, 2024 - 14:30

Τα φετινά μειωμένα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να έχουν ισχύ μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε περίπτωση που γίνει άρση ακινησίας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μήνα λογίζεται για τους σκοπούς του παρόντος, ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων Tελών Kυκλοφορίας.

Η διαδικασία άρσης ακινησίας με την καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας επιτρέπεται μόνο μία φορά το χρόνο και είναι ιδιαίτερα απλή.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας και έχουν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά την προσωρινή ακινησία θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Αρχικά θα πρέπει να πληρώσουν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν ηλεκτρονικά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ώστε να ελεγχθούν και στη κατόπιν να βεβαιωθεί η άρση της ακινησίας του οχήματος.

Σε περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί σε κάποια Εφορία τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει να προσκομίσει κατόπιν ραντεβού στην ΔΟΥ την Βεβαίωση Ακινησίας, την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα, το αποδεικτικό πληρωμής Τελών Κυκλοφορίας και το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ.

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα παραλάβουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους αλλά και μια δήλωση άρσης ακινησίας.

Το κόστος των φετινών μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας δεν θα περιλαμβάνει πέναλτι κατά 1/12 έως και 2/12 σε σχέση με τα αναλογικά ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας όπως έγινε και πέρυσι με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να διαιρείται με τους 12 μήνες του έτους και να απορρέουν πραγματικά μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας χωρίς επιβαρύνσεις.

Με το νέο σύστημα οι κάτοχοι που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας για 3 μήνες θα πληρώσουν μόνο τα 3/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.