Πτωχός: Βοηθήστε να θέλω να βρίσκομαι εδώ - Νικολάκου: Τελικά, δεν έφταιγε ο Νίκας...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πτωχός: Βοηθήστε να θέλω να βρίσκομαι εδώ - Νικολάκου: Τελικά, δεν έφταιγε ο Νίκας...

Φεβρουάριος 19, 2024 - 17:30

Σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Ο λόγος, οι επικεφαλής και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της περιφέρειάς μας, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠεΣυ Μανώλης Σκαντζός επέμεινε ότι όλα αυτά τα θέματα που τίθενται ως ερωτήσεις, παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικά, δεν μπορούν να συζητηθούν στη συνεδρίαση και καλύτερα θα ήταν θα μπουν ως εκτός ημερησίας σε επόμενη συνεδρίαση.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις έγινε γνωστό ότι θέματα που άπτονταν της τοποθέτησης ανεμογεννητριών, για παράδειγμα, δεν είχαν συζητηθεί ποτέ, και είχαν ημερομηνίες ακόμα και του έτους 2020, γεγονός  που αποδεικνύει ότι σημαντικά ζητήματα δεν έφθασαν ποτέ να συζητηθούν στην ώρα τους.

Τα θέματα τα οποία ζήτησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι να συζητηθούν ήταν η κατάργηση πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων στην περιφέρειά μας, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Πυλία (έγινε συγκέντρωση 2.000 ατόμων το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μαυροβούνι Κορώνης και η τοπική κοινωνία δεν είναι σύμφωνη με την επένδυση), η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, οι αγρότες και τα προβλήματά τους -μάλιστα, εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στην αίθουσα και ο κ. Κουτουμάνος, επικεφαλής της «Λαίκής Συσπείρωσης», ζήτησε να προηγηθεί το θέμα τους, αλλά δεν εισακούστηκε διότι, όπως είπε ο κ. Σκαντζός, το Περιφερειακό Συμβούλιο ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες.

Οι τόνοι ανέβηκαν, διότι κανένα, ουσιαστικά, από τα θέματα που ετέθησαν δεν συζητήθηκε. Ο κ. Σκαντζός είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι συνεδρίαση λογοδοσίας, θα μπορούν να τεθούν οι ερωτήσεις αυτές, ενώ ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός έλαβε τον λόγο για να επισημάνει ότι δεν είναι σωστό να φαίνεται ότι κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι από τους άλλους για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Πελοπονήσιους, ότι το Σώμα λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένες διαδικασίες και ότι δεν αποφασίζει το ΠεΣυ ούτε για τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών ούτε για τις προσλήψεις στην Υγεία.

Ο κ. Πτωχός είπε:

«Δεν τιμά κανέναν μας η εικόνα που έχουμε. Πρέπει να έχουμε μια διαδικασία ήρεμη, συστημική και συστηματική. Σε όλα τα θέματα που θέσατε, η ίδια ευαισθησία υπάρχει και από τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους. Είπατε πάρα πολύ σημαντικά θέματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ευαισθησία από τους υπόλοιπους, έχουμε κάνει προσπάθεια να απλοποιήσουμε το ΣΔΑΜ, όλα γίνονται, απλά πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος και μια διαδικασία. Το ΠεΣυ ψήφισε ομόφωνα ότι δεν θέλει τις ανεμογεννήτριες, το ψήφισμα εστάλη στο υπουργείο, το υπουργείο είχε διαφορετική άποψη. Δεν θα φορέσουμε επαναστατικό μανδύα. Άλλος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει. Όμορφα και ωραία. Τους οδηγούς τους βγάζει το υπουργείο, υπάρχουν προβλήματα, αλλά κοιτάμε να δούμε τα πράγματα συλλογικά. Θα πρέπει να βοηθήσετε ώστε να θέλω να κάθομαι εδώ, και εγώ και όσοι μπήκαμε για πρώτη φορά».

Η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Ντίνα Νικολάκου είπε: «Προσβλήθηκα που άκουσα από τον περιφερειάρχη να λέει ότι δεν του αρέσει το κλίμα εδώ, εν πάση περιπτώσει να μας φέρετε έναν κανονισμό λειτουργίας, να ξέρουμε αν μπορούμε να φέρουμε ερωτήσεις εκτός ημερησίας. Ενώ, σε μια αποστροφή του λόγου της, είπε: «Τελικά, δεν έφταιγε ο Νίκας...».