Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Ιταλία το Σαββατοκύριακο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Ιταλία το Σαββατοκύριακο

Φεβρουάριος 24, 2024 - 09:20

Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην Άνοιξη με νέα κακοκαιρία.

Το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από την Ιταλία το απόγευμα του Σαββάτου θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Οι πιο δύσκολές μέρες, θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα. Ειδικότερα την Κυριακή θα έχουμε αρκετές βροχές στα δυτικά, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας (κεντρικά, δυτικά και νότια) τη Δευτέρα. Από Τρίτη θα έχουμε βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία ωστόσο θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο, θα έχουμε στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα, αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.