Γ. Γαβρήλος: Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Γαβρήλος: Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με προσωπικό την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Φεβρουάριος 27, 2024 - 12:59

φωτογραφία Eurokinissi-Γιώργος Κονταρίνης

Αποκαλυπτική των ψευδών προθέσεων της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές, είναι η απάντηση που έδωσε ο κ. Χρυσοχοίδης στην πρόσφατη Αναφορά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας, Γιώργου Γαβρήλου.

Το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται, για μια ακόμη φορά, να ικανοποιήσει το πραγματικό αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας για επιπλέον προσωπικό, την ώρα που παραδέχεται πως οι υπάρχουσες δυνάμεις πρόκειται να μειωθούν, περαιτέρω, κατά τέσσερις θέσεις, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και το γεγονός ότι το ίδιο το Υπουργείο, με πρόσφατη εντολή του, αποσύρει από την Αργολίδα και άλλα 8 άτομα, αποδυναμώνοντας έτσι τη συνολική δύναμη του Νομού.

Όπως σχολιάζει ο Γιώργος Γαβρήλος, οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι που προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της προστασίας των πολιτών, μέσα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες και βάρδιες. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει συνεχώς, ανεξάρτητα από τις ηγεσίες του που αλλάζουν ανά μήνα σχεδόν, ότι δεν έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της αστυνόμευσης των γειτονιών και ότι σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών.

Από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την αλλαγή πολιτικής εκ μέρους του Υπουργείου με σκοπό την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.