Στην Πανελλαδική απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στην Πανελλαδική απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Φεβρουάριος 28, 2024 - 08:30

Στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές που πρόκειται να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία ενημερώνουν από σήμερα τους γονείς ώστε να μην πάνε τα παιδιά σχολείο αύριο. Βέβαια δεν αποκλείονται οι περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί αποφασίζουν στο παραπέντε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και ενημερώνουν τους μαθητές αυθημερόν αφού τα παιδιά πάνε στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση όσοι γονείς έχετε παιδιά σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σήμερα στο σχόλασμα ρωτήστε τον Νηπιαγωγό και το Δάσκαλο ποια θα είναι η στάση του στην αυριανή κινητοποίηση.

Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων "Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τον αγώνα για παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με σχολεία σύγχρονα και ασφαλή όπου θα μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας. Παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών με τα ενιαία κείμενα για την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων και την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και τη συλλογική, δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων. Διεκδικούμε πλήρη δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουμε, προ πολλού, ξεπεράσει τα όρια των αντοχών μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ικανοποίησης του αιτήματος να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Αποτελεί άμεση ανάγκη η αλλαγή αυτής της πολιτικής. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, δίνοντας ταυτόχρονα τον δίκαιο αγώνα της υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!"

Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωσαν, ζητώντας διαφάνεια, δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων, παύση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στη φετινή πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.