ΜέΡΑ25: Είστε αρκετά «προοδευτικοί» για να στηρίξετε το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΜέΡΑ25: Είστε αρκετά «προοδευτικοί» για να στηρίξετε το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ;

Μάρτιος 04, 2024 - 18:30

Το ισραηλινό κράτος διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Οι δυτικές κυβερνήσεις απλώς παρακολουθούν αμέτοχες.

Εμείς, οφείλουμε να αναλάβουμε δράση.

Στην Ευρώπη εισάγουμε προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραήλ, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη. Μόνο στην Ελλάδα εισαγάγαμε κατά το έτος 2022 προϊόντα αξίας 670 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραήλ.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Την απάντηση δίνει το Κίνημα BDS, το Κίνημα για Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την γενοκτονία.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, ειδικά αυτά που εντάσσουν τον εαυτό τους στο «προοδευτικό τόξο» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) και ισχυρίζονται ότι στηρίζουν τους Παλαιστίνιους, να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ και να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Κινήματος BDS.

Επίσης να συνυπογράψουν την ανοιχτή επιστολή, που από τον περασμένο Οκτώβριο έχει απευθύνει το ΜέΡΑ25 και το ICJP (Διεθνές Κέντρο Δικαιοσύνης για Παλαιστίνιους) προς την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, για πιθανή δίωξή τους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εφόσον παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στο Ισραήλ κατά την διάπραξη Εγκλημάτων Πολέμου και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Διαφορετικά, το μόνο που κάνουν είναι να εργαλειοποιούν χυδαία και για μικροκομματικά οφέλη τον παλαιστινιακό λαό και τη γενοκτονία που εξελίσσεται, παίζοντας εν τέλει, τον ρόλο του αβανταδόρου ενός δολοφονικού κράτους.

 

Δελτίο Τύπου