Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και πυρκαγιά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και πυρκαγιά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 12, 2024 - 15:50

Άσκηση για τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης σε περίπτωση καταστροφικών συμβάντων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Η άσκηση περιλάμβανε την εκκένωση τμημάτων, την κατάσβεση πυρκαγιάς, τον απεγκλωβισμό ασθενών και εργαζομένων, αλλά και την αντιμετώπιση τραυματιών από την κοινότητα.

Στόχος ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού στα επιχειρησιακά σχέδια, η εμπέδωση των ρόλων δράσης σε έκτακτα περιστατικά και η αύξηση του βαθμού συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Τζανής μίλησε για το σενάριο της άσκησης στο οποίο αρχικά σημειώθηκε σεισμική δόνηση και στην συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κλιμακοστάσιο. Κατά την διάρκεια των συμβάντων υποτίθεται ότι εγκλωβίζονται ασθενείς και ότι υπήρξε τραυματισμός ατόμου από φωτιά. Κατά την διάρκεια της άσκησης επίσης μεταφερθήκαν και ασθενείς από το εσωτερικό του νοσοκομείο στις σκηνές που είχαν στηθεί, ενώ το Νοσοκομείο αντιμετώπισε και τα περιστατικά που μεταφέρονταν με ασθενοφόρο.

Ενεργοποιήθηκαν τα σχέδια «Σώστρατος» και «Περσέας», τα οποία αποδείξαμε ότι είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε. Το Νοσοκομείο μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του», τόνισε ο κ. Τζανής όπου και ευχαρίστησε το προσωπικό και όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμμετοχή τους στην άσκηση.

Ο Προϊστάμενος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) Κώστας Ουρανής συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην άσκηση και επισήμανε ότι στόχος της ήταν να ελεγχθεί η υπηρεσιακή ετοιμότητα του προσωπικού σε έκτακτο γεγονός και η διυπηρεσιακή συνεργασία ώστε η αλυσίδα διάσωσης, στην οποία εμπλέκονται πολλοί φορείς, να λειτουργήσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να ελαχιστοποιηθούν οι ανθρώπινες απώλειες.

Τέλος ο αναπληρωτής διοικητής κ. Κυριάκος Διαμαντάκος ευχαρίστησε το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και όλους τους εμπλεκόμενους όπως την Πυροσβεστική, και την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Περισσότερα https://www.arcadiaportal.gr/news/askisi-etoimotitas-gia-seismo-kai-pyrk...

ArcadiaPortal.gr Άσκηση ετοιμότητας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο