Ο Γιώργος Γαβρήλος στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιώργος Γαβρήλος στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής

Μάρτιος 16, 2024 - 10:59

Την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής που εδρεύει στο Ναύπλιο επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της περιοχής.

Ο Γιώργος Γαβρήλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί δια ζώσης από τον κ. Παναγιώτη Χουντάλα, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας και την κα. Μαρία Παναγιωτίδου, Επιμελήτρια Ανηλίκων, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά τον κοινωνικό σκοπό της υπηρεσίας και το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί, ενώ παράλληλα σημείωσαν το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης αλλά και το έλλειμμα υποστήριξης των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτήν.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής, σε μια εποχή που όλοι ανησυχούν για την συμπεριφορά των νέων ανθρώπων, την ώρα που οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πιέζονται ιδιαίτερα από την ανεργία και τις ανισότητες, οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες καλούνται να διαδραματίσουν σπουδαίο υποστηρικτικό ρόλο, στην επίβλεψη και υποστήριξη των ανηλίκων που έχουν βρεθεί στη θέση είτε του θύτη παραβατικών συμπεριφορών, είτε στη θέση του θύματος, εξαιτίας αυτών.

Σε μια εποχή που το Κοινωνικό Κράτος βάλλεται καθημερινά από την εφαρμογή πολιτικών που αποδυναμώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και απογυμνώνουν τους πολίτες από κάθε υποστηρικτικό πλαίσιο, η ενίσχυση των δομών τέτοιου χαρακτήρα, τόνισε ο Γιώργος Γαβρήλος, έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί μέγιστη κοινωνική προσφορά. Από την πλευρά μας, υπογράμμισε, παραμένουμε πιστοί στην βούλησή μας για ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος και για μια Πολιτεία που θα στέκεται πάντα και με όποιο τρόπο μπορεί δίπλα στον κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Οφείλουμε με κάθε τρόπο, να αντιστρέψουμε τις πολιτικές της Κυβέρνηση της ΝΔ που μοναδική της επιλογή είναι η αποψίλωση και απαξίωση των δημόσιων κοινωνικών δομών.