Πρόταση ψηφίσματος στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόταση ψηφίσματος στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Μάρτιος 21, 2024 - 15:50

Η παράταξή μας κατέθεσε τα ακόλουθα ψηφίσματα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Η περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού αναιτιολόγητα αρνήθηκε να τα εντάξει στην ημερήσια διάταξη κατά παράβαση του  κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά κατά παράβαση των ελάχιστων  δημοκρατικών ηθών που θα πρέπει να διέπουν οποιοδήποτε συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης.

1ο ψήφισμα

Το παρακάτω ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού προέδρου του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών έχει υπογραφεί από 1.300.000 πολίτες. Μετά την πρόσφατη παρουσία της κα. Καρυστιανού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλούμε το Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου να συνυπογράψει το ψήφισμα και να δώσει την ξεκάθαρη στήριξη στον αγώνα των συγγενών για απονομή δικαιοσύνης.
Παρακαλώ να κοινοποιηθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο.  

"Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική,ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!"

2o ψήφισμα

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει την απαράδεκτη και ακραία προσβλητική απάντηση της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Ειρήνης Αγαπηδάκη σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Πυλία.

Η κα. Αγαπηδάκη απάντησε πως το Υπουργείο Υγείας κρίνει ότι η περίθαλψη στην συγκεκριμένη περιοχή είναι επαρκής(!). Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ανάλγητη στάση του Υπουργείου Υγείας απέναντι στους Μεσσήνιους.

Το υγειονομικό κενό στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ και Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας. Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια 6η ΥΠΕ θα πρέπει να πάψει να εθελοτυφλεί μπροστά στις υπαρκτές ανάγκες του πληθυσμού.