Λαϊκή Συσπείρωση: Σχόλιο για τα οικονομικά του Δήμου Άργους Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση: Σχόλιο για τα οικονομικά του Δήμου Άργους Μυκηνών

Μάρτιος 26, 2024 - 21:21

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Μυκηνών: Αν εφαρμόζονταν ο νόμος ν.3852/10 χωρίς μνημονιακές διατάξεις, οι Δήμοι της χώρας θα έπρεπε να παίρνουν για το 2023 ,και κατ’ αναλογία κάθε έτος, το ποσό των 7,5 δις € και τελικά χρηματοδοτούν τους Δήμους με 1,5 δις ευρώ (και τους 333 Δήμους)

Επίσης στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 τα ποσά που έχουν εγγραφεί για την Τοπική Διοίκηση Α’ βαθμού είναι κατά 735 εκατομμύρια € λιγότερα!

Αντί λοιπόν ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και γενικά όλες οι παρατάξεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) να μιλάνε για δάνεια και επιτόκια δανεισμού, να διεκδικήσουν την καταβολή των οφειλόμενων. Φυσικά δεν το κάνουν αφού υλοποιούν τη πολιτική της κυβέρνησης που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου για την κερδοφορία τους.

Άλλωστε τα παρακρατηθέντα από το λαό και μη αποδοθέντα στους Δήμους εκεί πηγαίνουν, πέραν των μεγάλων φορολογικών απαλλαγών που τους έχουν, σε αντίθεση με τη ληστρική φορολόγηση του λαού , που βιώνει το δικό του Γολγοθά τώρα και με την ακρίβεια.