Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των υπό κατασκευήν φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των υπό κατασκευήν φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (pics)

Μάρτιος 30, 2024 - 18:20

Το Σάββατο 30 Μαρτίου η καρδιά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας χτύπησε στην Τρίπολη. Δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης (δείτε ΕΔΩ). Το σχολείο φιλοξενεί εκδηλώσεις τέτοιου είδους, μιας και δεν υπάρχει ανάλογος χώρος στην Τρίπολη, εφόσον το Πνευματικό Κέντρο είναι κλειστό, προκειμένου να αναβαθμιστεί.

Μετά την εκδήλωση, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έμειναν σε ξενοδοχεία της Βυτίνας, ξεναγήθηκαν στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, όπου έχει ξεκινήσει η κατασκευή των δύο εργοστασίων.
Εντυπωσιακός ήταν ο χαιρετισμός του οδηγού του οικοδομικού γερανού, ο οποίος «χαιρέτησε» κορνάροντας το πλήθος.

Κατά την ξενάγηση στα δύο εργοτάξια -της φαρμακοβιομηχανίας DEMO βρίσκεται σε ώριμο στάδιο- ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Τρύφων είπε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση καθυστερεί την απόδοση του clawback στις φαρμακοβιομηχανίες, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας και μάλιστα χωρίς να χρωστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε ήδη αναχωρήσει για Αθήνα, αλλά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που προηγήθηκε, άκουσε τον κ. Κάτσικα να επικρίνει την κυβέρνηση για χαρακτηριστικές καθυστερήσεις, που δεν επιτρέπουν στους φαρμακοβιομηχάνους να κάνουν τις επενδύσεις τους.

Όπως επεσήμανε, μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι ποτέ δεν θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην εσωτερική αγορά και στην ουσία αυτό το γεγονός εκμεταλλεύεται..

Περισσότερα  https://www.arcadiaportal.gr/news/xenagisi-stis-egkatastaseis-ton-ypo-ka...