Λαϊκή Συσπείρωση: Δόξα, Τάκα και Φιλιατρινό φράγμα χρησιμεύουν για «να πίνουν νερό τα πουλάκια»...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση: Δόξα, Τάκα και Φιλιατρινό φράγμα χρησιμεύουν για «να πίνουν νερό τα πουλάκια»...

Απρίλιος 02, 2024 - 18:50

Πάνε πολύ τα χθεσινά «πανηγύρια» Κυβέρνησης και Περιφερειακής αρχής για την υπογραφή της σύμβασης μελέτης αρδευτικών δικτύων του φράγματος Ασωπού, ενός έργου που κυριολεκτικά έχει «στοιχειώσει» ως «νέο γεφύρι της Άρτας»!

Αντί να απολογούνται για τις ευθύνες τους, μετά από ολόκληρες δεκαετίες εμπαιγμού και υποσχέσεων στους αγρότες της περιοχής, από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές, που κάθε φορά τάζουν ότι το έργο τελειώνει αλλά αυτό παραμένει ανολοκλήρωτο, έρχονται σήμερα και  προκλητικά πανηγυρίζουν για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης των δικτύων σε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ!

Καυχιούνται δηλαδή για κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες, από την αρχή της μελέτης και υλοποίησης του έργου, προκειμένου να αξιοποιηθεί το νερό που θα συλλέγει το φράγμα  και όχι να «πίνουν νερό τα πουλάκια», όπως γίνεται  σε άλλα αντίστοιχα έργα που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια και δίκτυα ακόμα δεν υπάρχουν για να ποτιστούν τα χωράφια,  όπως είναι η λίμνη Δόξα, το Φιλιατρινό Φράγμα, η λίμνη Τάκα κ.α.

Κυβέρνηση και Περιφερειακή αρχή μπορεί να τάζουν εκατομμύρια κυβικά νερού στους αγρότες της Κορινθίας, όμως αυτό που αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση να τους πουν είναι ότι όταν και αν κάποτε ολοκληρωθεί το έργο και φθάσει το νερό στα χωράφια τους, αυτό θα το «χρυσοπληρώνουν», αν ταυτόχρονα περάσουν τα σχέδια τους για εκχώρηση της διαχείρισης των υδάτων σε «Ανώνυμη Εταιρεία», κατά τα πρότυπα της Θεσσαλίας, που σημαίνει παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού.

Γι αυτό και καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής που λένε ολοένα και περισσότερο «το νερό νεράκι» και βλέπουν για χρόνια τα κτήματα τους να ξεραίνονται και την παραγωγή τους να καταστρέφεται εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών, όχι μόνο να μην επαναπαύονται στα νέα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις αλλά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! 

Να οργανωθούν μέσα από Αγροτικούς Συλλόγους,  με τον αγώνα τους να απαιτήσουν να παραδοθεί γρήγορα και ολοκληρωμένο το έργο, με νερό φθηνό και προσιτό σε όλους,  χωρίς χαράτσια και επιπλέον φόρους, ταυτόχρονα να βάλουν φρένο στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων που έχουν στόχο την πλήρη μετατροπή του νερού σε εμπόρευμα για να αυγατίσουν τα κέρδη τους!

Κόρινθος  2-4-2024