Νέα Κίος: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Κίος: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Απρίλιος 02, 2024 - 19:43

Κάθε χρόνο στις 2 Απρίλη, η ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός Παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (02/04/1805), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ, διοργάνωσαν και φέτος εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Σάββατο 30/03/2024, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μήνυμα της κυρίας Μαρίας Παπαγιάννη, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, και την ευχή της, την οποία κρατάμε σαν οδηγό: "..να ονειρευόμαστε πάντα, να λέμε πολλές Ιστορίες γιατί οι Ιστορίες μας ενώνουν και να ταξιδεύουμε πάντα γιατί τα βιβλία είναι ένα εισιτήριο διαρκείας για να πάμε όπου θέλουμε..."

Έτσι κι εμείς αφεθήκαμε σε μια παραμυθένια Ιστορία να μας ταξιδέψει … μέσα από το βιβλίο της Μ. Παπαγιάννη, "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ".

Μια τρυφερή Ιστορία για μια παράξενη και ιδιαίτερη φιλία, που έρχεται να μας θυμίσει πως η φιλία είναι μεταδοτική, όπως άλλωστε καθετί καλό.

Την ιστορία αυτή εμπιστευτήκαμε στα παιδιά να μας παρουσιάσουν και να μας διδάξουν τη δύναμη και τη χαρά να μοιράζεσαι και τα καλά και τα δύσκολα.

Δυο αγαπημένες και ξεχωριστές δασκάλες, η κυρία Μαρία Φραγκούλη - Θεατρολόγος και η καθηγήτρια πιάνου κυρία Καίτη Γρατσέα σχεδίασαν την εκδήλωση αυτή και όπως είπαμε καθετί όμορφο είναι και μεταδοτικό.

Έτσι η κυρία Βιργινία Ζερβογιαννάκη και τα παιδικά εργαστήρια του Συλλόγου μας "Εικαστικά... και Ιστορίες Τέχνης" βούτηξαν στις σελίδες του βιβλίου "Τουλάχιστον Δύο" , εμπνεύστηκαν και κατέληξαν στην αναπαράσταση των πιο δυνατών, κατά τη γνώμη τους, ιδεών και εικόνων, παρουσιάζοντας τα έργα τους στη μικρή μας έκθεση .

Σαν τη φιλιά μεταδοτική είναι βέβαια και η μουσική… έτσι με τις μουσικές τους οι μαθητές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους Μυκηνών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τον μεγάλο Παραμυθά δίνοντας στη συνέχεια την δική τους συναυλία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τις οικογένειες αυτών των παιδιών που στηρίζουν και ενθαρρύνουν αυτή τη συμμετοχή.

Ευχαριστούμε από καρδίας τους πολύτιμους συνοδοιπόρους μας που με την Τέχνη τους ομορφαίνουν τον κόσμο μας και τους καθηγητές του Ωδείου για όσα ξεχωριστά έργα που μας παρουσίασαν:

Έλενα Καπετάνιου - Τάξη Μουσικής Προπαιδείας και Τάξη πιάνου

Καίτη Γρατσέα - Τάξη πιάνου

Κωνσταντίνο Μαραγκό - Τάξη κιθάρας

Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου - Τάξη λαϊκών & παραδοσιακών οργάνων

Ευτυχία Δημητρακοπούλου - Τάξη Φλάουτου

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου κυρία Αγγελική Χρυσικού και η Υπεύθυνη Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης Δήμου Άργους Μυκηνών κυρία Μαρία Σταθόγιαννη.

Κλείνουμε με το φετινό Μήνυμα της IBBY και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 02.04.2024, το οποία θα διαβάσετε και στην αφίσα, "Οι Ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν' ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της Καρδιάς σας!"

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου

Η Πρόεδρος

Πινάτση Αναστασία